A murit unul dintre cei mai mari actori din Romania!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 15 oct 2020, 10:20

A fost unul dintre cei mai mari si mai apreciati actori de comedie pe care i-a avut Romania.

Legendarul artist a incetat din viata la varsta de 89 de ani, in Germania. Celebrul artist Mircea Crisan, care a bucurat generatii intregi cu glumele sale spumoase, a murit la varsta de 89 de ani. Potrivit evz.ro, legendarul artist a incetat din viata in Germania, pe 22 noiembrie. El a fost inmormantat la Cimitirul Evreiesc din Dusseldorf.

A urmat Conservatorul de Arta Dramatica, clasa Maria Filotti si a debutat la 19 ani in spectacolul "Lozul cel mare" de Shalom Alehem la Teatrul Baraseum din Bucuresti.

A aparut pe scena alaturi de artisti importanti, de la Maria Tanase la Puiu Calinescu sau Anda Calugareanu si, de asemenea, in numeroase productii de radio si televiziune, devenind unul dintre cei mai indragiti umoristi din Romania.

A mai jucat la Teatrul Armatei, la Teatrul Savoy, la Teatrul de Estrada, in spectacole de varietati alaturi de actorii Nicolae Stroe, Gogu Trestian, Ion Antonescu-Carabus, Horia Caciulescu, Zizi serban, Elena Burmaz, Tanti Capatana, Puiu Calinescu.

Multe din textele din perioada din Romania au fost compuse in colaborare cu Alexandru Andi.

Prin Decretul nr. 514 din 18 august 1964 al Consiliului de Stat al Republicii Populare Romine, actorului Mircea Crisan i s-a acordat titlul de Artist Emerit al Republicii Populare Romine „pentru merite deosebite in activitatea desfasurata in domeniul teatrului, muzicii, artelor plastice si cinematografiei"

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie

In

1967, cu ocazia unui turneu la Paris, a hotarat sa nu se mai intoarca in tara, stabilindu-se apoi in Germania.

Mircea Crisan n-a revenit in Romania nici dupa Revolutie, decat in vizita. in 2007, senatul UNITER a hotarat sa-i acorde un Premiu special pentru Teatrul de Revista.

 

Taguri: