A murit Virgil Abloh, creator al colecţiilor pentru bărbaţi Louis Vuitton. Gigi Hadid, Hailey Bieber și alte modele celebre, îndurerate de moartea designerului: "Am inima frântă"

Author: Diana Tilă
Actualizat: 29 aug 2022, 03:35

A murit Virgil Abloh, creator al colecţiilor pentru bărbaţi Louis Vuitton.

Sursa: Facebook Off-White c/o Virgil Abloh

Designerul american Virgil Abloh, creator al colecţiilor pentru bărbaţi Louis Vuitton, a murit duminică, la vârsta de 41 de ani.

Virgil Abloh, primul mare designer de culoare recunoscut pe scena internaţională a modei, angajat în afirmarea culturii afro-americane, stilistul fan hip-hop a obţinut în 2018 una din cele mai râvnite poziţii din lumea modei în cadrul brandului LVMH, numărul unu mondial în sectorul de lux, a încetat din viață duminică, 28 noiembrie, la doar 41 de ani.

Citeste si: Chiar și cu chiloții la vedere, Ruxi i-a înnebunit pe jurații Bravo, ai stil! Celebrities cu o ținută mai mult decât perfectă! Replica lui Maurice a amuțit tot platoul

Care este cauza decesului lui Virgil Abloh

Virgil Abloh a murit la 41 de ani din cauza cancerului și a lăsat în urma lui o suferință imensă. Regretatul designer era căsătorit şi tatăl a doi copii, Lowe şi Gray. 

"Grupul LVMH, Casa Louis Vuitton şi Off-White anunță cu imensă durere dispariţia lui Virgil Abloh, răpus duminică, 28 noiembrie, de un cancer cu care se lupta de câţiva ani", a scris LVMH pe contul său de Twitter.

Citeste si: Cătălin Botezatu, cadou inedit pentru îndrăgita Irina Loghin! Iată unde a fost surprinsă celebra artista în această după amiază!

Anunțul morții lui Abloh a fost făcut pe contul său de Instagram, dar și de către compania care deține brandul Louis Vuitton, unde designerul era director artistic. În cadrul primului anunț, se menționează că acesta a fost răpus de o gormă rară și agresivă de cancer, numită angiosarcom cardiac în termeni medicali.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Suntem devastați să anunțăm moartea îndrăgitului nostru Virgil Abloh, un tată devotat, soț, fiu, frate și prieten. Trăiește în amintirea soției lui Shannon Abloh, copiilor lui Lowe Abloh și Grey Abloh, surorii lui Edwina Abloh, părinților Nee și Eunice Abloh, și numeroșilor prieteni și colegi”,  se arată în anunțul de pe pagina oficială de Instagram a designerului.

Gigi Hadid și Hailey Bieber, îndurerate de moartea lui Virgil Abloh

Vestea că designerul a murit a venit pe neașteptate.  Modele celebre, vedete și designeri din toată lumea și-au exprimat durerea și au transmis omagii pentru regretatul creator de modă.

„Am inima frântă de pierderea dragului meu prieten, un prieten al lumii întregi, Virgil Abloh. Era unic. Bunătatea sa și generozitatea energetică au lăsat o impresie de durată asupra fiecărei vieți ep care a atins-o.

Îi făcea pe toți să se simtă speciali. O să-i fie dus dorul, o să fie onorat și celebrat de mine și de toți oamenii și industriile care au avut norocul să lucreze în jurul lui și să-l știe.(...) Mă simt binecuvântată și onorată de fiecare moment. Odihnă ușoară, prieten drag. Este atât de iubit. Ai făcut diferența. Cum spuneam mereu ”Ne vedem undeva, curând””,  a scris Gigi Hadid în cadrul unui mesaj postat pe contul său de Instagram.

Citeste si: Raluca Bădulescu, primele declarații despre incidentul prin care a trecut de curând! "Mama m-a sunat astăzi plângând"

Hailey Bieber, soția lui Justin Bieber, a transmis și ea un mesaj după ce a aflat că prietenul său, Virgil Abloh, acest fiind și cel care i-a creat rochia de mireasă pentru nunta cu starul pop, a încetat din viață.

" Virgil a schimbat complet felul în care văd stilul de stradă și moda, felul în care privea lucrurile m-a inspirat profund. Nu o să pot niciodattă să exprim cât de recunoscătoare sunt pentru că l-am cunoscut și am lucrat cu el, de la prezentările de modă până la momentul când mi-a creat rochia de mireasă și alte clipe minunate. Simțeam că mereu îmi ține pumnii. Era cineva care aducea viață, carismă, iubire și distracție în orice situație și în orice încăpere pășea. O minte creativă care apare o dată într-o generație, al cărei impact nu o să-l uit niciodată. Te iubim, Virgil”,  a scris Hailey Bieber.

De asemenea, Winnie Harlow a fost un alt model îndoliat de moartea designerului.

"RIP pentru un vizionar care a împins cultura înainte și a deschis uși și a doborât bariere, care a făcut următoarea generație de creatori să simtă că orice e posibil”, a scris modelul.