A nascut un baietel perfect sanatos, dar cand medicii i-au vazut placenta au fost socati de ce se intampla cu pacienta si i-au bagat-o la loc in abdomen! Doamne, ce ii crescuse in interior!

Autor: Silviu Bunea
Actualizat: 05 oct 2017, 11:14

La 28 de saptamani, sarcina ei a inceput sa se dezvolte anormal. PE ecografii, medicii nu mai vedeau nicio diferenta intre placenta, uter si vezica urinara.

Kristen Terlizzi a fost diagnosticata cu 'placenta percreta', o problema medicala rara, in care placenta fatului 'invadeaza' colul uterin si alte organe, unele vitale.

 

Cand a venit momentul nasterii, o echipa de 30 de medicii din specializari diferite au intrat cu ea in sala de operatie, pentru a-i salva viata. Dupa ce au scos fatul, perfect sanatos, au analizat placenta si au realizat ca starea femeii era mult mai grava decat anticipasaera, asa ca au inchis-o cu placenta inca in abdomenul ei.

 

Urmatoarele trei zile au fost un adevarat chin. A fost mutata dintr-o aripa a spitalului in alta si nu a apucat sa isi cunoasca fiul. In cateva zile, ficatul a inceput sa cedeze. La 7 saptamani, medicii au decis sa riste totul cu o operatie extrem de grea, pentru indepartarea placentei, pentru ca mai avea doar cateva ore de trait in aceasta situatie.

 

DIn fericire, operatia a fost un succes iar Kristen a devenit voluntar in spitalul care i-a salvat viata, dupa ce s-a recuperat.