A nins în Europa! Imagini cu zonele acoperite de zăpadă! Când ajunge ciclonul Boris în România

Autor: Diana Ghita

În Italia și Austria a nins

Sursa: Facebook The Stormchaser

Italia și Austria au fost surprinse de un episod de vreme extremă, caracterizat de ninsori neașteptate și o scădere bruscă a temperaturilor.

Acest fenomen neobișnuit pentru începutul toamnei, numit ciclonul Boris, a fost cauzat de o masă de aer rece care a coborât din Islanda și a adus temperaturi mult mai scăzute decât media sezonieră.

Zone din Italia și Austria au fost acoperite de zăpadă

În mai multe regiuni montane din Italia, zăpada a acoperit peisajul într-o manieră similară cu ceea ce se vede de obicei în mijlocul iernii.

Specialiștii spun că fenomenul a luat prin surprindere atât autoritățile, cât și localnicii, care nu se așteptau la un început de iarnă atât de timpuriu. Scăderea temperaturilor a afectat în special nordul Italiei, unde stratul de zăpadă a creat dificultăți în trafic și a impus măsuri rapide din partea autorităților pentru deszăpezire.

Citește și: Vremea se schimbă radical! Meteorologii anunță lapoviță, ninsoare și inundații la mijlocul lunii septembrie, odată cu intrarea Ciclonului Boris în România

Austria a fost, și ea, afectată de această schimbare radicală a vremii. În regiunile montane, ninsoarea s-a așternut consistent și a adus probleme mai ales în ceea ce privește transportul și accesul la drumurile de munte. Autoritățile au intervenit rapid pentru a preveni eventuale blocaje sau accidente, dar locuitorii și turiștii din aceste zone au fost luați prin surprindere de această vreme de iarnă, deși calendarul indică încă începutul toamnei.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”

Când ajunge ciclonul Boris în România

Între timp, ciclonul Boris, care a cauzat aceste fenomene meteo în vestul și centrul Europei, a ajuns astăzi în vestul României.

Meteorologii români avertizează că țara noastră va experimenta o perioadă de instabilitate atmosferică severă, mai ales în regiunile vestice. Se preconizează ploi torențiale, lapoviță și chiar ninsori în zonele montane. Cantitățile de precipitații ar putea depăși 40 de litri pe metru pătrat în anumite regiuni. Astfel, va crește riscul de inundații locale, în special în zonele joase.

De asemenea, în Carpații Meridionali, ploile ar putea să se transforme rapid în lapoviță și ninsoare, însoțite de rafale de vânt puternice, care vor depăși 80 km/h.

Aceste condiții vor crea dificultăți atât pentru localnici, cât și pentru turiștii care se aventurează în zonele montane.

Citește și: Ploi, vânt puternic și temperaturi în scădere: Meteorologii Accuweather anunță cum va fi prognoza meteo în țară sâmbătă, 14 septembrie 2024

„Vineri vom regăsi astfel de fenomene în regiune vestice, la început în Banat, în Crișana, apoi se vor extinde și în celelalte regiuni, dar vor fi pe anii mai restrânse, iar sâmbătă se vor manifesta cam în toată țara”,

a declarat Alina Șerban, meteorolog ANM, la Antena 3 CNN

Sursă foto: Facebook  The Stormchaser

 


Culiță Sterp a avut parte de o întâmplare neobișnuită în timpul unei călătorii în Austria. Iată cum a ajuns artistul să plătească 320 de euro pentru o simplă apă.