A nins în România! Unde s-a depus un strat consistent de zăpadă: „Am intervenit cu utilajele de deszăpezire”

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 30 sep 2024, 15:12

Luni dimineață, drumarii au intervenit pe DN 67 C Transalpina, pe tronsonul dintre Rânca și Obârșia Lotrului, unde pe timpul nopții s-a depus un strat de zăpadă și gheață, cu grosimi între unu și doi centimetri.

Precipitațiile sub formă de ninsoare și lapoviță, cauzate de temperaturile foarte scăzute din timpul nopții, au acoperit carosabilul, ceea ce a necesitat intervenția autorităților pe Transalpina.

Citește și: „Ne-a nenorocit cu inundațiile” Viitura și ciclonul au evacuat peste 5.000 de oameni din casele lor. Cea mai mare parte a ţării este sub cod portocaliu și galben de ploi şi vânt

A nins pe Transalpina. Ce au transmis autoritățile

Potrivit informațiilor transmise de Agerpres, drumarii au acționat prompt, folosind utilaje de deszăpezire echipate cu lamă și material antiderapant. Intervenția a fost realizată în timp util, iar circulația nu a fost afectată, având în vedere că pe acest tronson drumul este închis pe perioada nopții.

În prezent, drumul este curățat și accesibil. Circulația pe DN 67 C, între Rânca și Obârșia Lotrului, este permisă doar între orele 9:00 și 20:00, în vederea evitării problemelor cauzate de condițiile meteo nefavorabile pe timp de noapte.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Ce declarații a făcut Ștefan Stan despre fosta lui soție. Cum va proceda atunci când mama copiilor lui își va reface viața: „Am stabilit amândoi așa.”

„În această dimineaţă, din cauza temperaturilor foarte scăzute, am constatat că pe DN 67 C Transalpina, sectorul de drum cuprins între Rânca şi Obârşia Lotrului, precipitaţiile căzute în timpul nopţii s-au transformat în ninsoare şi lapoviţă, care s-au depus pe

partea carosabilă, formând un strat de aproximativ unu-doi centimetri de zăpadă şi gheaţă.

Am intervenit în timp util cu utilajele de deszăpezire cu lamă şi cu material antiderapant. Nu au fost probleme, pentru că oricum pe perioada nopţii nu se circulă pe acest sector de drum. Drumul este curat acum”, a declarat Cristi Tudor pentru Agerpres.

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.