A operat vreodată Leon Dănăilă sub amenințare? Ce a răspuns celebrul neurochirurg

Autor: Alice Popescu
Actualizat: 23 oct 2022, 01:15

A operat vreodata sub amenintare Leon Danaila?

Sursa: Captură KANAL D

Celebrul neurochirurg roman a raspuns celor mai indrazente intrebari legate de meseria pe care o practica cu atata daruire.

Leon Danaila a operat sefi de Stat, ministri si prim ministri, oameni din clasa medie, vagabonzi chiar si criminali: "Pentru mine, toti bolnavii sunt regi." Inainte de Revolutie, l-a operat pe fostul premier nord-corean la Bucuresti: "Ne supravegheau vreo 10 coreeni care notau totul. A mancat cutare, a baut cutare, s-a dus la bolnav de atatea ori pe zi." Operatia liderului comunist a decurs bine, iar Leon Danaila a fost rasplatit cu o fata de masa din matase si un ceas din aur: "Acum, cand ma gandesc, mi se face o

frica ingrozitoare. Daca murea coreanul, o pateam"

Citeste si: Leon Dănăilă, unul dintre cei mai buni neurochirurgi din lume, vine duminică la “40 de întrebări cu Denise Rifai”: “Lucrăm mână-n mână cu Dumnezeu”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

40 de intrebari cu Denise Rifai. Ati operat vreodata sub amenintare? A fost intrebarea pusa de moderatoarea TV

Leon Danaila: "Aparent nu. Adica sub amenintare directa, nu. M-au luat din operatii din astea grele. Profesorul Arseni stia ca am talent si m-a ales pe mine. Eu m-am mirat sa ma ia pe mine la o operatie atat de complicata si la o personalitate atat de mare.

Cand s-a dus Ceusescu in Coreea de Nord, i-au zis ca premierul are o tumoare cerebrala. Atunci, Ceausesc a zis, lasa domnule ca avem noi chirurgi foarte buni si aduceti-l la noi in tara. Atunci, l-a adus si l-am operat foarte bine.

Leon Danaila la 40 de intrebari cu Denise Rifai

A iesit foarte bine din operatie, dar profesorul Arsenie i-a spus odata lui Ceausescu ca ar avea diabet si il trata un medic.

Medicul respectiv dupa 10 zile l-a gasit aruncat de la etaj, asa ca ganditi-va daca nu mergea bine bolnavul respectiv, eu acum ma gandesc, atunci nu mi-am pus problema. Eu eram atat de sigur pe mine. M-a lasat zi si noapte la Elias sa il supraveghez bolnavul respectiv. Toti ma urmareau cat bagam ca tratament. Acum ma stresez ca daca nu iesea bine, atunci..."

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.