A picat foc din cer! O ploaie de meteoriti a facut PRAPAD intr-un oras din Rusia. Exploziile au spart geamurile ferestrelor VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 02:47

O ploaie de meteoriti cauzata de distrugerea unui meteorit deasupra regiunii Urali, insotita de explozii violente, a spart ferestrele unor imobile in mai multe localitati, a provocat panica si a ranit aproximativ 50 de persoane, scriu agentiile ruse citand autoritati si martori.

Inregistrari video postate de catre locuitori pe Internet surprind meteoriti incandescenti pe cer, la mica altitudine, traiectoria lor parand sa indice o coliziune apropiata cu solul. In alta inregistrare locuitori, dintre care unii au iesit din casa pe jumatate dezbracati, observa acelasi fenomen ce se produce deasupra imobilului in care locuiesc, in timp ce se aud explozii.

 

"Un meteorit s-a dezintegrat deasupra regiunii Urali, arzand partial in straturile inferioare ale atmosferei.

Fragmente de meteorit au atins solul si au cazut in zone putin populate din regiunea Celiabinsk", a anuntat filiala locala a Ministerului rus pentru Situatii de Urgenta intr-un comunicat.

 

Potrivit aceleiasi surse, suflul exploziei a spulberat ferestre "de la etajele superioare ale unor imobile". Un oficial din cadrul ministerului, citat de RIA Novosti, a anuntat aproximativ 50 de raniti.

 

"Potrivit unor informatii preliminare, 50 de persoane au primit ingrijiri pentru traumatisme", a anuntat el.

 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

Ministerul a anuntat anterior ca patru persoane au fost ranite de cioburi de sticla.

Administratia orasului Celiabinsk, citata de Interfax, a anuntat numerosi raniti, fara sa ofere un bilant.

 

Suflul exploziei a spart geamurile unui sediu al Itar-Tass, in centrul Celiabinskului, a anuntat agentia. Un perete s-a prabusit intr-o uzina de la Celiabinsk, porivit unui angajat citat de catre Interfax, care a anuntat trei sau patru raniti usor.

 

 

Sursa: Mediafax.