A purtat lentile de contact fara sa stie ce o asteapta! MARTURIA SOCANTA a acestei tinere: "Sunt DISTRUSA pe viata"

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 14:58

Ca si purtatoare de lentile de contact, Jennie Hurst stia de importanta igienei pentru prevenirea infectiilor la nivelul ochilor.

"Imi indepartam cu grija lentilele inainte de culcare si aveam grija sa am mainile curate", povesteste tanara de 28 de ani din Marea Britanie.

 

"Le-am purtat luni de zile si le scoteam seara de seara. Le inlocuiam la o luna si chiar la doua saptamani ca sa nu prind vreo infectie. Le curatam intotdeauna cu solutie si nu procedam asa cum faceau unii dintre prietenii mei, sa ale tina sub jetul de apa si chiar sa le curete cu saliva"

 

In ciuda tuturor acestor lucruri,

Jennie a orbit cu ochiul stang din cauza unei infectii provocate de lentila de contact. Ea s-a culcat cu lentilele de contact la ochi, fara sa stie cat este de riscant.

 

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire

Jennie face parte din randul tinerilor care sufera de infectii oculare din cauza lipsei de informare a riscurilor pe care le

comporta purtarea lentilelor de contact, spun expertii. Infectia ei se datoreaza unui parazit care se gaseste in toate tipurile de pamant, apa si mare. 

 

Purtatorii de lentile de contact sunt predispusi riscului de infectie din cauza ca in unele cazuri isi spala lentilele la chiuveta, inoata cu ele, fac baie si dus purtandu-le. 

 

Asta inseamna ca parazitul e prins intre lentila si ochi.

Problema lui Jennie a aparut dupa ce a inotat in piscina unui hotel.