A reinceput cosmarul pentru localnicii din Izvoarele. De zile bune, pamantul se cutremura din nou

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 09:45

Dupa doi ani de liniste, vuietele infioratoare, urmate de zgaltaieli puternice au pus din nou stapanire pe napastuitul sat din Galati.

De ce se zguduie iar satul Izvoarele?! Unul dintre cele mai stranii fenomene inregistrate vreodata in Romania ii face pe localnici sa creada ca de aceasta data chiar vine sfarsitul lumii.

N-au trecut doi ani de cand in satul Izvoarele au navalit specialisti: veniti din toata tara si scoliti care pe unde, unul n-a putut sa spuna ce se intampla concret in catunul zgaltait de 300 de seisme intr-o luna.



Dupa doi ani de cand oamenii s-au trezit cu cratere in case, nimeni nu mai face calcule si masuratori. Localnicii au ramas singuri in fata unei forte nevazute!


„Suntem din momentul acesta "pe cai", cum se spune. Vom monitoriza si vom tine la current organele de la I.N.F.P. ”, afirma primarul.

Roiul de cutremure din Galati este un mister pentru cercetatori.
De-a lungul timpului, au fost luate in calcul posibile alunecari de teren sau chiar forte extraterestre. Cercetatorii de la Institutul Geologic Roman si cei de la Institutul de Geodezie au montat echipamente, sa vada daca nu cumva seismele sunt provocate de o firma care foreaza in zona. Acum, specialistii Institutului National pentru Fizica Pamantului spun ca vor trimite aparatura noua pe care o vor lasa permanent aici pentru a monitoriza fenomenul care a alungat linistea din sat.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”