„A salvat o viață, dar a pierdut-o pe a lui”. Dumitru a cedat, după 40 de ore de deszăpezire continuă. El este cel care a ajutat ambulanța să ajungă la gravida din Botoșani

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 07 apr 2023, 18:42

Viscolul a făcut prăpăd în unele regiuni din țară, iar Botoșani a fost una dintre regiunile în care a fost cel mai dificil

Sursa: DRDP Iași, cjbihor.ro

Dumitru și-a pierdut viața la 57 de ani, după ce a muncit fără oprire timp de 40 de ore, pentru a deszăpezi un drum pe care ambulanța trebuia să meargă, pentru a ajunge la o gravidă, în Botoșani. Unul dintre colegi a făcut descoperirea nefericită.

Un bărbat de 57 de ani a devenit un adevărat erou, dar cu prețul vieții, după ce a murit, în Botoșani, după 40 de ore de muncă. Acesta era angajat al Secției Drumuri Naționale.

Dumitru a murit, în Botoșani, după o deszăpezire continuă de 40 de ore

Viscolul a făcut prăpăd în unele regiuni din țară, iar Botoșani a fost una dintre regiunile în care a fost cel mai dificil.

Din cauza vremii, ambulanțele nu au putut ajunge acolo unde au fost chemate și a fost nevoie de ajutorul celor de la SDN.

Dumitru Ichim era unul dintre angajații Secției Drumuri Naționale. Acesta a deszăpezit, timp de 40 de ore, fără oprire, mai multe drumuri. Primul drum la care a lucrat a fost un drum care ducea la o femeie care a născut acasă, ajutată de un asistent medical, printr-un apel video.

Vecinii au asistat-o la naștere, deoarece ambulanța nu a putut, sub nicio formă, să ajungă la ea. Cu toate că era extrem de obosit, acesta a ales să nu se odihnească și a continuat să deszăpezească și alte drumuri, din Săveni, deoarece știa că sătenii blocați au nevoie de ajutor.

Citește și: De la ce a izbucnit o explozie pe o navă din șantierul naval Midia. Incidentul s-a soldat cu trei victime

Conform unui coleg, relatează Monitorul de Botoșani, Dumitru avea unele probleme de sănătate, fiind vorba de afecțiuni cronice. După ce unul dintre colegi l-a găsit fără suflare, la primele ore ale dimineții, ITM și polițiștii au deschis anchete.

„Era un om extraordinar și foarte dedicat muncii și oamenilor. A muncit până la epuizare. A tras tare la cazul cu copilul născut acasă, să reușim să îl aducem în grija cadrelor medicale.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

A muncit și peste noapte și la un moment dat a spus că se simte obosit și a mers în bază, la Săveni, să se odihnească. A fost găsit dimineață, fără suflare”, a povestit unul dintre apropiații acestuia.

Medicii de pe ambulanță nu au mai putut face nimic pentru el

În ciuda tuturor eforturilor depuse de personalul medical de pe ambulanță, Dumitru nu a mai putut să fie salvat și a trebuit să fie declarat decesul bărbatului.

Toți cei care l-au cunoscut aveau doar cuvinte de laudă la adresa sa și nu se pot obișnui cu ideea că Dumitru nu mai face parte dintre cei vii. „La Poliţie, la ISU, la ambulanță, tura este de 8-12 ore.

Au terminat, au plecat acasă. La noi pleci acasă când se termină munca.

Citește și: Ce a făcut o femeie din Capitală după ce a provocat un accident din cauză că se urcase băută la volan: „Era speriată”

E foarte greu să mai găsești un om ca el. Unde era trimis, făcea totul. Un adevărat profesionist. A ajutat-o pe femeia din Crasnaleuca să ajungă la spital. A salvat o viață, dar a pierdut-o pe a lui”, a precizat un coleg.