A șaptea zi de revolte la Botoșani! Oamenii au ieșit în stradă pentru a face dreptate în cazul Alexandrei „Dacă nu ieșim din casă, nu se rezolvă nimic”

Author: Diana Bostan
Actualizat: 26 aug 2023, 12:36

Alexandra, gravida care a murit la Botoșani

Sursa: Arhivă/ Pixabay

Alexandra, o gravidă în vârstă de 25 de ani, a decedat în urma unei hemoragii provocate de pierderea sarcinii. Timp de șapte ore, Alexandra i-a implorat pe medici să o ajute, însă nimeni nu s-a îngrijit de starea ei.

Locuitorii din Botoșani vor dreptate după moartea Alexandrei. Oamenii au ieșit în stradă pentru a șaptea zi la rând și nu se vor opri până nu vor fi ascultați.

Ancheta continuă în cazul morții gravidei de la Botoșani

Oamenii au fost șocați de modul în care Alexandra și-a pierdut viața, iar în memoria ei cer ca vinovații să fie pedepsiți. „E o mare nedreptate ce s-a întâmplat.

Trebuie să ieşim să ne spunem păsul şi să rezolvăm ceva. Dacă nu ieşim din casă, nu se rezolvă nimic”,  a spus un protestatar, potrivit observatornews.ro.

Citește și: Rudele femeii gravide operate de hernie au îndoieli. Familia nu crede că ar fi copilul ei: „Nu, nu la ea! Nu mi-a spus nimic”

Ancheta în acest caz a fost preluată de Parchetul Curții de Apel Suceava, iar familia tinerei speră că se va face dreptate în acest caz.

Citește și: Managerul Spitalului Județean de Urgență din Botoșani a fost demis. Alexandra a murit de durere în așteptarea medicilor

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

„Luni o să iau legătura cu ministrul Sănătăţii. Fac acest lucru să nu se întâmple ca în alte zeci şi sute de cazuri când lucrurile s-au întins în timp până s-au muşamalizat” a spus Gianina Vera Poroșnicu, avocata familiei.

Trei copii au rămas fără mamă

Alexandra a trecut prin șapte ore de coșmar, ore în care a plâns, a urlat, a disperat și a implorat, dar totul a fost în zadar. Tânăra l-a chemat pe medicul de gardă, însă acesta a uitat că meseria lui este aceea de a salva vieți. Alexandra a lăsat în urmă trei copii și un soț îndurerat.

Citește și: Sute de oameni au protestat în fața Maternității Botoșani, unde o tânără de 25 de ani și-a găsit sfârșitul. „Și eu sunt Alexandra!”

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru ucidere. „E greu, greu. E ceva de neimaginat. V-am spus,eu încă sper că trăiesc un vis din care mă voi trezi vreodată.

Dar văd că trec zilele şi visul e acelaşi”,  a spus fratele Alexandrei.

Angel Călin, managerul Spitalului Județean de Urgență din Botoșani, a fost eliberat din funcția de manager interimar, după această tragedie. 

Citește și: Gabriel nu mai are nicio șansă la viață. Al doilea copil aruncat de mama din Botoșani de la etaj va fi deconectat de la aparate

DSP Botoșani a stabilit, în cazul pacientei, că  „de la ora 00:45, când i s-a administrat ser fiziologic şi un medicament, până la 07:35 nu a mai fost efectuată nicio manevră de îngrijire”.