„A spus că nu vrea să-şi petreacă timpul pe care îl mai are pe un pat de spital”. Povestea lui Lulu, tânăra în vârstă de 19 ani care a renunțat la chimioterapie după ce cancerul de care se vindecase s-a întors

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 18 mai 2023, 17:35

Povestea lui Lulu, tânăra în vârstă de 19 ani care a renunțat la chimioterapie după ce cancerul de care se vindecase s-a întors

Sursa: Instagram @olivialulu._ - colaj Kanal D

Lulu, o studentă din Marea Britanie, și-a pierdut viața după ce a fost răpusă de cancer la doar 19 ani.

După ce a trecut prin ședințe de chimioterapie în decursul a mai multor luni, doctorii i-au dat vestea cea bună tinerei, spunându-i că a scăpat de cancer. Dar, după veștile bune primite, viața studentei avea să ia o întorsătură dramatică.

Lulu a renunțat la chimioterapie după ce cancerul s-a întors

La puțin timp după ce a aflat că a scăpat de cancer, Lulu s-a văitat de o durere la umăr.

Din acest motiv, tânăra a fost dusă de către mama ei la spital, urmând ca acolo să afle că mai are doar câteva luni de trăit.  „Avea o poftă de viață, de oameni și o spontaneitate molipsitoare”, spune mama lui Lulu. 

Citește și: Cunoscutul actor Dolph Lundgren a anunțat că suferă de o boală incurabilă. Doctorul l-a sunat personal să îi dea cumplita veste

Lulu Blundell s-a văitat de dureri de umăr după antrenamentul de rugby. La spital, lumea i-a fost dată peste cap. În 2019, studenta aflase că are sarcom Ewing, o formă rară de cancer care atacă oasele sau țesutul din jurul oaselor.

Lulu, născută în Rotherham, South Yorkshire, a trecut prin luni chinuitoare de chimioterapie și, după ce i-a fost tăiat piciorul, i s-a spus că în sfârşit a scăpat de cancer. Nu mult a durat fericirea ei, căci în timp ce era studentă la Universitatea Newcastle, Lulu s-a văitat de o durere la umăr, potrivit  The Sun.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Lulu și-a trăit ultimele luni din viață făcând tot ce-și dorește

La început, medicii au crezut că durerea tinerei în vârstă de 19 ani era cauzată de efortul fizic, dar o scanare CT a arătat că, de fapt, mai multe tumori localizate în umăr, coaste și piept îi provocau disconfort. Chiar dacă știa că mai are doar câteva luni de trăit, Lulu și-a petrecut restul vieții călătorind cu familia și cu prietenii.

Pe lângă asta, tânăra a participat la un festival de muzică și a alergat cinci kilometri într-un maraton, reușind să strângă 21.000 de lire sterline pentru Teenage Cancer Trust. În cele din urmă, Lulu s-a stins din viață pe 1 ianuarie 2023, la vârsta de 19 ani.  

„Am aflat că boala mea revenit și am luat decizia să nu mai trec prin chimioterapie. Aș prefera să fac îngrijiri paliative și să-mi țin toată durerea sub control până când nu mai pot. În

ciuda faptului că mi s-a spus că boala a recidivat, iar acum sunt bolnavă în stadiu terminal, am râs și am iubit mai mult în ultimele luni decât am făcut-o toată viața mea”, a mărturisit Lulu, într-un film lansat după decesul ei.

Citește și: „Sora mea geamănă are cancer. Eu nu am, dar am aceleași simptome precum ea”. Două surori din Scoția împart în mod diferit aceeași suferință, de mai mulți ani

„Lulu a fost mult mai mult decât cancerul ei. Era o adolescentă normală. Avea o poftă de viață, de oameni și o spontaneitate molipsitoare – dacă voia să facă ceva, o făcea. Specialiştii lui Lulu au spus că mai multă chimioterapie i-ar putea oferi un pic mai mult timp, dar nu şi-a dorit asta – a spus că nu vrea să-şi petreacă timpul pe care îl mai are pe un pat de spital. Lulu a zâmbit, a râs, a trăit și a iubit foarte mult și, deși ar fi trebuit să stea cu noi mai mult timp, suntem recunoscători pentru fiecare moment”, spunea mama ei.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.