A taiat cu un cutit carcasa de plastic transparent a unui CD, apoi le-a lipit bucatile intr-o forma geometrica simpla si a realizat un dispozitiv de sute de euro! Uite cat de usor e

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 18 sep 2020, 17:50

Crezi ca hologramele sunt un concept din filmele SF? Uite cu poti face un dispozitiv de proiectie tridimensional, la tine acasa.

Pentru a realiza un proiector holografic, ai nevoie de o carcasa veche de CD, transparenta, un cutit cu varf ascutit, banda adeziva, un pix, o rigla si hartie milimetrica.

La inceput, transeaza pe hartia milimetrica un trapez, cu baza mica de 1 cm, baza mare de 6 cm, si laturile de 3,5 cm. Apoi, traseaza conturul a patru astfel de trapezuri pe carcasa de CD si decupeaza-le.
Dupa ce le-ai decupat, lipeste-le cu banda adeziva, formand un trunchi de piramida:

DIspozitivul magic e gata! E suficient sa intri pe

YouTube si sa deschizi un videoclip de tip holograma si sa pozitionezi piramida cu baza mica in mijlocul ecranului pentru a observa efectul tridimensional!
Iata un videoclip demonstrativ:

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

 

 

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.