A turnat aluminiu topit peste o bucata de carne, ca sa vada daca se prajeste. Ce-a descoperit cand a taiat-o cu cutitul

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 28 feb 2017, 03:36

Baietii din videoclipul urmator au vrut sa vada daca pot prepara mai repede carnea, asa.

"Cercetatorul din gradina", un tanar care posteaza clipuri pe canalul de YouTube "Backyard Scientist", a pregatit o noua provocare pentru creuzetul sau plin u aluminiu topit.

Dupa ce a turnat aluminiu intr-un pepene, apoi intr-un acvariu plin cu bile transparente, el a ales ca tinta o bucata de carne proaspata, pentru a vedea cat de adanc va patrunde temperatura in tesutul animal.

Sub supravegherea atenta a cainelui sau, care nu scapa din ochi bucata apetisanta de carne, tanarul a pus la topit aluminiul, intr-un furnal improvizat dintr-o galeata metalica.

Apoi, a pus o scandura pe un suport de lemn inclinat, care permitea aluminiului sa alunece.

Cand metalul s-a topit, a turnat tot continutul recipientului peste carne. In urma contactului de doar cateva secunde, carnea si-a schimbat putin culoarea la suprafata dar, cand a sectionat-o cu un cutit, a descoperit ca temperatura nu  a patruns si in interior iar temperatura sa era doar cu cateva grade mai mare ca inainte.


Iata cum a decurs experimentul:

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”