Amatorii de paste, luati aminte! Materialul video de mai jos va arata cum puteti face singuri acasa cele mai grozave paste. Reteta este simpla! Aveti nevoie de aproximativ 250 gr de faina si 3 sau 4 galbenusuri, sare optional si cateva linguri de ulei de masline, dupa gust. In mijlocul cantitatii de faina faceti o gaura, iar mai apoi turnati jumatate din cantitatea de galbenusuri si o lingura sau doua de ulei de masline.
Incepeti sa bateti cu grija galbenusurile, avand grija totodata sa incorporati usor faina. Pe masura ce amestecati, turnati si restul de galbenusuri si amestecati pana cand totul devine un aluat omogen. Framantati-l bine intre 5- 10 minute. Cand aluatul este gata turnati putin ulei de masline peste el, dupa care il inveliti in folie de plastic si il bagati la frigider circa 30 de minute. Gata! Asta a fost tot! Urmeaza sa modelati pastele dupa cum va place, fidea, taitei, spaghetti, fussili, tagliatelle, iar lista poate continua!
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?