„A venit direct unul prin spate şi mi-a dat cu ciocanul în cap” El este Valentin, tânărul bătut și lăsat inconștient de un grup de opt individizi într-un cartier din București. De la ce ar fi pornit conflictul

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 14 oct 2024, 09:47

Victima a fost lovită cu un ciocan în cap și bătută până la pierderea cunoștinței

 
Sursa: colaj (pexels & Observator)

Un incident violent a avut loc weekend-ul trecut în cartierul Militari Residence din București, unde un tânăr de 29 de ani a fost atacat cu brutalitate de un grup de opt bărbați.

Victima a fost lovită cu un ciocan în cap și bătută până și-a pierdut cunoștința. Tânărul a fost transportat de urgență la Spitalul Universitar din București, în stare critică.

Citește și: Un bărbat din Brașov și-a omorât șeful în bătaie pentru că a refuzat să îi dea o zi liberă: Victima a apucat să sesizeze poliția

Lovit cu ciocanul și atacat cu brutalitate

Incidentul s-a desfășurat într-o parcare din complexul rezidențial, după miezul nopții, când trei dintre atacatori l-au imobilizat pe Valentin, victima în vârstă de 29 de ani.

În imaginile surprinse pe camere de supraveghere, acesta pare să le fluture telefonul în față și să gesticuleze, probabil încercând să rezolve conflictul. O femeie, prietena lui, se apropie de grup în încercarea de a calma spiritele, însă fără succes.

La scurt timp, alți cinci bărbați intră în scenă, iar situația degenerează rapid.

Unul dintre atacatori l-a lovit pe tânăr cu un ciocan în cap, iar acesta s-a prăbușit la pământ. Odată căzut și vulnerabil, tânărul a fost atacată de ceilalți bătăuși, care au continuat să-l lovească cu picioarele. Nici prietena sa nu a scăpat de furia atacatorilor, aceasta primind un pumn.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Anunț pentru elevele din toată țara! Când vor fi livrați banii pe carduri?

„Eram afară. Eu şi cunoştinţele mele, în faţa la magazin. Aşa ne strângem în cartier. Râdeam, ne distram. Trei indivizi au comentat ceva şi eu am zis: Ce ai? El s-a răţoit la mine. A tras de mine. Hai, tot nu te calmezi. Eu am crezut că gata, s-a terminat totul. Am văzut mulţi, m-am dat în faţă să vorbesc. A venit direct unul prin spate şi mi-a dat cu ciocanul în cap.

Inconştient am ajuns la spital. Mă doare capul, sunt terminat. Puteam să paralizez. Dacă vezi pe cineva jos, după ce i-ai dat cu ciocanul de fier în cap, îi mai dai şi cu piciorul? Se vede pe jos cât sânge mi-a curs acolo", a povestit Valentin, potrivit surselor Observator.

După încăierare, Valentin a fost transportat la spital în stare gravă, iar abia a doua zi, când și-a recăpătat cunoștința, a reușit să-și amintească fragmente din atac.

Deși tânărul susține că doi dintre agresori sunt cei care au început conflictul, el nu își amintește exact cine l-a lovit cu ciocanul.

„Eu am fost inconştient până a doua zi dimineaţa. Eu nu aveam cum să vorbesc. A venit un domn de la poliţie şi eu în niciun caz nu i-am dat declaraţia asta. Niciodată în varianta mea nu am spus că m-am împiedicat şi am căzut.

Le-am spus că ştiu că m-am certat cu ei", a adăugat victima.

Agresorii ar putea fi „niște oameni cu bani mulți”

Potrivit nașului victimei, atacatorii ar fi niște persoane bogate și influente din Teleorman. Totuși, un detaliu spus de victimă la spital complică ancheta.

„Ei sunt în libertate, nu s-a dat niciun mandat. Am înţeles că sunt nişte oameni cu bani mulţi, influenţi. Ei sunt din Teleorman. Locuiesc cu chirie în Militari", a spus naşul victimei, potrivit aceleiași surse.

Polițiștii din Ilfov au deschis un dosar penal pentru tentativă de omor, însă momentan niciunul dintre cei opt atacatori nu a fost identificat. În mod surprinzător, la spital, tânărul ar fi declarat inițial medicilor că și-ar fi provocat singur rănile.