A venit vacanta si nu stiti unde sa mergeti? In Muntii Maramuresului, exista peisaje desprinse parca din basme

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 07 oct 2020, 06:45

Cheile Tatarului, situate intre varfurile Gutai si Ignis atrag anual sute de turisti, datorita frumusetii locului dar mai ales datorita unicitatii lor: sunt formate in andezit.

Drumul pana la Cheile Tatarului serpuieste de-a lungul raului Mara, prin paduri dese de brazi. Cat vezi cu ochii, doar codri si o liniste deplina. Timpul parca sta pe loc pentru a ne lasa sa admiram in voie splendoarea naturii.

Doi tineri din Polonia au venit special in  Romania pentru o vacanta in   Maramures: „Suntem la prima drumetie aici, inainte ne-am plimbat doar cu masina, dar tot ceea ce poti sa vezi facand o drumetie este superb.”

La fel ca si acesti turisti am procedat si noi, am mers pana la un moment dat cu masina, dupa care am luat bicicleta si am inceput sa urcam. Drumul pana la Cheile Tatarului, singurele chei in andezit din tara,  este marcat si usor de parcurs. Dupa o ora de mers  pe bicicleta, am ajuns la intrarea in chei.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Chiar daca sunt  unice in tara, Cheile Tatarului se pare ca  vor fi acoperite partial

de apa de la barajul Runcu, un colos a carui constructie a inceput de mai bine de 20 de ani. Pana atunci, insa Cheile Tatarului isi  asteapta turistii. Asa ca merita sa  faceti o excursie pana acolo.

 

Taguri: