A vrut sa se racoreasca asa ca a mancat de una singura un pepene intreg, de 9 kilograme. E incredibil ce a patit aceasta femeie dupa ce a facut asta! Uite ce i s-a intamplat la corp

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 28 feb 2017, 10:37

Pepenele rece este probabil unul dintre cele mai apreciate alimente pe timpul verii.

Cu toate acestea putini stiu faptul ca, daca este consumat in cantitati excesive, poate fi nociv. A aflat-o pe pielea ei o femeie care a mancat de una singura un pepene intreg, care avea o greutate de 9 kilograme.

Desi initial nu se simtea rau, la cateva ore distanta a observat ca inima i-o luase razna, pulsul fiind foarte mare. Pe langa asta femeia incepuse sa gafaie si sa aiba atacuri de panica.

Speriata, a mers de urgenta la spital. Acolo a aflat un lucru la care nu se astepta: starile de rau erau provocate chiar de pepenele pe care il consumase.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Femeia facuse ceea ce se numeste hipercalemie, o afectiune care apare atunci cand consumi cantitati mari de mancaruri bogate in potasiu, precum pepenele.

Hipercalemia se manifesta prin puls neregulat, imposibilitatea de a controla muschii si poate duce chiar la infarct. De asemenea, mancarurile bogate in potasiu pot afecta si rinichii.