„Abia putea respira” A condus 20 de km sub șoc anafilactic pentru a-și salva viața. Un bărbat de 80 de ani din Suceava a ajuns în ultima clipă la spital, de unul singur

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 26 sep 2024, 18:45

Bărbatul de 80 de ani a luptat pentru propria viață în timp ce se afla sub șoc anafilactic

Sursa: PixaBay

Un bărbat în vârstă de 80 de ani din județul Suceava a trecut printr-o experiență dramatică, dar a luptat pentru viața sa. Aflat în șoc anafilactic, acesta s-a urcat în mașină și a plecat spre spitalul aflat la 20 de km distanță. Când a ajuns, se afla deja în stare critică.

Bărbatul de 80 de ani a luptat pentru propria viață în timp ce se afla sub șoc anafilactic. Incidentul a avut loc în timp ce acesta se afla singur la o proprietate din localitatea Osoi, Iași, unde pregătea vinul pentru sezon. Când a observat ce se întâmplă cu el, a gonit până la spitalul din oraș.

Citește și: „I-am zis: Dormi? Când m-am dus era mort”. Un bărbat în vârstă de 49 de ani din Alba a murit după ce a fost înțepat de o viespe. Prietenul victimei a asistat neputincios la întreaga scenă

Cum s-a produs incidentul 

Totul a început în momentul în care bărbatul a simțit că îi este din ce în ce mai greu să respire, în timp ce spăla butoaiele de vin. După ce a realizat că se confruntă cu o situație critică, s-a urcat la volan și a condus singur spre cel mai apropiat spital. Deși se afla în șoc anafilactic, care îi punea viața în pericol, a reușit să parcurgă 20 de kilometri până la Spitalul de Urgență din Iași.

A condus pe timp de noapte, în condiții extrem de dificile din punct de vedere fizic, dar a reușit să ajungă la spital după aproximativ 30 de minute. Odată ajuns, acesta s-a prăbușit, fiind imediat preluat de personalul medical care a acționat rapid pentru a-l stabiliza.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: A renunțat Flick la prieteni pentru relație? „Eram văzut ca eternul burlac, petrecăreț. Eram petrecărețul suprem. Mulți prieteni la început s-au bucurat, pe urmă n-au înțeles.”

„Când a ajuns, abia putea respira, avea buzele și fața umflate. S-a dat jos din mașină și a intrat în stare critică. Imediat a fost preluat de medicul nostru din zona de resuscitare și a fost intubat, deoarece nu mai putea respira. A primit adrenalină, dar aceasta nu a avut efect inițial. A fost pus pe ventilator și a beneficiat de un tratament complex, inclusiv plasmă”, a

declarat Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași, conform ziaruldeiasi.ro.

Bărbatul a fost salvat în ultima clipă

Medicii au subliniat că decizia bărbatului de a pleca spre spital i-a salvat viața, deoarece, dacă ar fi rămas la proprietate, fără ajutor, ar fi riscat să intre în stop cardio-respirator, fără nicio șansă de a fi salvat.

Specialiștii avertizează că șocul anafilactic este o urgență medicală care se poate dezvolta în câteva minute sau ore, iar reacțiile severe necesită intervenție rapidă.

Ei recomandă ca, în astfel de situații, să fie apelat serviciul de urgență 112 dintr-o zonă accesibilă, pentru a primi ajutor imediat.

Bărbatul a supraviețuit unei situații limită datorită hotărârii și curajului său.