Abonaţii Netflix, ţinta unor atacuri cibernetice. Avertismentul specialiştilor: "Atenție la astfel de mesaje"

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 22 apr 2023, 06:20

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică a transmis, vineri, 22 iulie, un avertisment, precizând că mai mulţi clienţi ai anumitor servicii, cum ar fi Netflix, sunt ţinta unor atacuri cibernetice.

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) atrage atenția asupra unor noi tentative de phishing, sub forma mesaje false, sosite pe mail, prin care abonații unor servicii, precum Netflix, sunt atenționați să-și valideze detaliile de card pentru a păstra abonamentul la serviciul respectiv.

Citeste si: Netflix plănuiește să facă un reality-show de tip „Jocul Calamarului” cu un premiu în valoare de 4,56 milioane de dolari

Abonaţii Netflix, ţinta unor atacuri cibernetice. Avertismentul specialiştilor

Utilizatorii Netflix sunt în pericol. Aceștia sunt afectați de atacuri cibernetice. Aceștia primesc un mesaj pentru a-și valida datele cardului cu care plătesc abonamentul, moment în care toți banii pot fi retrași în doar câteva minute.

Până în acest moment, au fost deja înregistrate victime. Astfel, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) trage un semnal de alarmă pentru toți românii care folosesc platforma de filme Netflix.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Netflix lansează 10 seriale turcești noi vara asta. Actori celebri precum Tuba Büyüküstün și Uraz Kaygilaroglu din ”Fiica ambasadorului” vor fi protagoniști în noile producții

”Atenție la astfel de mesaje false sosite pe e-mail, în care clienți ai anumitor servicii, precum cei ai Netflix, sunt alertați despre faptul că trebuie să-și valideze încă o dată detaliile de card pentru a păstra subscripția la serviciu!

Mesajul în limba engleză este transmis de pe un domeniu din Olanda și nu are nicio legătură cu compania Netflix. Accesarea link-ului redirecționează potențiala victimă către un site de phishing.



Pentru a antrena utilizatorii din România să identifice și să evite cele mai întâlnite amenințări din mediul online la adresa utilizatorului obișnuit, DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată au lansat site-ul www.sigurantaonline.ro. Acesta este un instrument folositor utilizatorilor de toate vârstele, pe care îl pot folosi pentru a-și îmbunătăți și perfecționa frecvent rutina esențială de securitate cibernetică”
, scrie Directoratul Național de Securitate Cibernetică- DNSC pe o rețea socială.

Citeste si: Cea mai mare curiozitate a abonaților Netflix! Sunt Michele Morrone și Anna-Maria Sieklucka un cuplu? Starurile filmului „365 de zile” au fost surprinși împreună

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.