Acasa la Radu Mazare. Cum traieste cel mai excentric primar din Romania

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:01

E imbracat excentric, vesnic bine dispus si cu o replica taioasa pe buze. Ah, era sa uitam un accesoriu, frumoasele care-l inconjoara, oriunde s-ar duce.

Suntem siguri ca ati recunoscut personajul! Noi insa, va vom dezvalui o alta fata a lui Radu Mazare. Vedeti cum este primarul la el acasa! „ Sa stii ca am constatat ca oamenii isi dau seama, daca esti natural. Iar eu sunt complet natural ”, spune Mazare.

Cel mai excentric primar ne-a primit dincolo de usile impunatoarei sale vile, asa cum rar ne-a fost dat sa-l vedem: imbracat lejer si chiar descult.

Nu mai este un mister pentru nimeni ca Radu Mazare, chiar si in haine de casa, este o prezenta atragatoare! La 45 de ani, primarul e mai zvelt ca la 20.

Radu Mazare a descoperit, fara indoiala, secretul tineretii! Dar nu-l tine ascuns! E important sa mananci precum un rege, spune edilul: imbelsugat si pe alese: „ Trebuie sa fie multe, toate sa fie naturale, dar nu greu, desi mananc mult, dimineata mananac cel mai mult! ”.

La micul dejun, primarul serveste cate putin din toate: legume proaspete, fie cultivate de agricultori nostri, fie aduse de peste hotare si fructe proaspete, ori uscate. Ponturile alimentatiei sanatoase le-a furat din calatoriile sale prin lume: „ Am invatat, de exemplu, de la libanezi sa mananc patrunjel, ei mananca legumele crude, nefacute. E mult mai bine sa mananci o varza cruda, decat rosiile alea colorate, thailandezii mananca asa, de la ei am invatat ”.

De paine nici nu se pune problema, spune Radu Mazare. A inlocuit-o demult cu o leguma sanatoasa, care nu ingrasa: „ Cartof dulce care e foarte sanatos mai ales sa il mananci cu coaja ”. Si, cum o vorba spune ca la masa se apropie fratii, primarul are mai mereu companie:

Ne ocupam alternativ de masa de pranz, mergem si cumparam exact ca la masa de dimineata produse bio, gaini, rate de la tarani care le cresc ”.

Lui Radu Mazare nu-i gateste iubita. Cel putin, nu zilnic. De toate mesele de acasa se ocupa cele doua bucatarese, una romanca, alta filipineza.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Cand mananca prea mult, cel mai exuberant primar are solutia la doi pasi. A transformat o camera spatioasa din vila, intr-un adevarat templu dedicat sportului. Pe langa aparatele de fitness, aici isi pastreaza cu grija zeci de echipamente sportive si biciclete: „ Inainte de masa de dimineata, pana sa vii tu, am facut o serie de

abdomene si putin piept, apoi ma duc la birou, lalala, apoi dupa amiaza mai fac putin, si am terminat sala! ”.

Radu Mazare adora destinatiile exotice, cu apa cristalina, nisip fierbinte si vegetatie cat mai multa. Asa ca, atunci cand nu este plecat prin Madagascar sau prin alte insule indepartate, are chiar propria lui oaza de liniste, in living.

##VIDEO107960##

Si-a amenajat intr-un colt al camerei o mica gradina botanica, in dreptul careia isi bea cafeaua in fiecare dimineata: „ Ma simt foarte bine, ma incarca pozitiv plantele, apa, deschiderile ”.
Edilul are, totusi, si un viciu, nelipsit la cafelele de dimineata: „ Fumez un trabucel dupa masa de pranz si dupa masa de seara. Nu e daunator, nu are hartie! ”.

Radu Mazare conduce orasul Constanta de 14 ani, asa ca nu putem sa nu ne intrebam cum a reusit sa ramana la conducere atata timp? „ Talentul este sa reusesti sa-ti faci o echipa si sa iei de la fiecare om partea buna si ceea ce stie sa faca, sa il duci in pozitia respectiva. Nu sa controlezi tu tot ”. E drept, functia de primar nu este una usoara, asa cum ar parea atunci cand il vedem pe Mazare la cluburi, distrandu-se o noapte intreaga.

Pentru ceilalti primari, Radu Mazare are si un sfat: „ Cu cat urci in ierarhia sociala, cu atat trebuie sa fii mai modest. Cand ma salut cu gunoierii, cand ma duc la benzina le pup pe fete, ma simt foarte bine si cred ca cu cat devi mai intelept si urci, cu atat trebuie sa fii mai apropiat si mai normal ”. Cat despre vacante, in perioada urmatoare, edilul va pleca in Madagascar pentru 10 zile, dupa care va semna condica de prezenta la petrecerile de 1 Mai!

 

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.