Accesorii pe care le poți purta la plajă

Author: Oana Iosif

Te pregătești de vacanță? Vara este sezonul în care drumurile către mare aduc bucurie și momente de răsfăț. Oriunde ai alege să mergi în concediu, în destinații exotice sau în stațiunile de la Marea Neagră, zilele de plajă sunt un prilej de relaxare și de evadare din ritmul alert al orașului.

Pregătirea pentru vacanțele petrecute în destinații însorite include alegerea bijuteriilor potrivite pentru plaja si a ținutelor pentru fiecare zi, acesta fiind un sfat util dacă vrei să te asiguri că împachetezi doar ceea ce ai nevoie. Astfel, în loc să adaugi o mulțime de haine în bagaj, pregătește-ți din timp mai multe look-uri și alege acele haine pe care le poți combina ușor între ele.

Pentru a te bucura de o apariție stylish în fiecare zi de vacanță, mizează pe accesorii. Acestea vor transforma cu ușurință piesele vestimentare alese și te vor ajuta să îți faci stilul remarcat. Citește, în continuare, care sunt accesoriile pe care le poți purta la plajă pentru pentru a impresiona în fiecare zi.

Accesoriile care nu trebuie să îți lipsească din bagaj

Atunci când plănuiești o vacanță la mare este bine să te gândești la accesorii care te ajută să scoți în evidență stilul personal, dar care au, în același timp, și un rol practic.

Astfel, pentru a te proteja de razele soarelui, nu uita să incluzi în bagaj o pălărie de paie. Poți alege un model cu boruri largi pentru un aspect ușor boem, dar și pentru o protecție mai bună. Va fi alegerea potrivită atât pentru plajă, cât și pentru plimbările prin oraș și ieșirile la restaurantul preferat.

Din categoria accesoriilor care nu pot lipsi se numără și ochelarii de soare. Ferește-te de acele perechi care nu au și protecție UV. Deși prețul și modelul lor ar putea fi atractiv, acest tip de ochelari de soare nu aduce un beneficiu real și nu protejează ochii și pielea din jurul acestora de razele puternice ale soarelui.

Și, pentru că de fiecare dată va trebui să ai la plajă și loțiunea cu factor de protecție și cartea preferată, nu uita să alegi și o geantă încăpătoare. Poți miza pe o variantă din nuiele sau paie. O vei putea purta și în oraș, aducând aerul de vacanță în peisajul urban.

Ce bijuterii se potrivesc pentru ținutele de plajă

Look-urile de vară reunesc, de obicei, culori deschise, ce pun în valoare bronzul obținut după ziua petrecută pe plajă. Poți pune în valoare fiecare ținută prin alegerea unor bijuterii care ți se potrivesc.

Printre bijuteriile pe care le poți purta cu ușurință și la plajă se numără cercei din aur, brățări sau coliere. Prima categorie este poate și cel mai ușor de protejat, mai ales dacă alegi un model cu închidere tip tijă sau tortiță. Astfel, riscul să îi pierzi este unul redus.

Pentru un look stylish, poartă mai multe coliere sau brățări cu mici pandantive. Vor crea un efect vizual plăcut și sunt o variantă simplă de a accesoriza fiecare ținută. Și, pentru că vara este momentul în care putem da liber imaginației, poți alege și o brățară de picior.

Cum să protejezi bijuteriile

Așa cum menționam anterior, bijuteriile sunt accesoriile care nu trebuie să îți lipsească nici în vacanță, fiind parte din stilul tău. Pentru a te bucura de ele cât mai mult timp, ține cont de câteva sfaturi prin care poți să le protejezi.

În primul rând, ferește-le de apa cu clor din piscină. Știm că acest lucru este mai dificil în cazul bijuteriilor pe care le porți zilnic - cercei, inel de logodnă și verighetă-, însă dacă nu le poți lăsa într-un loc sigur, asigură-te că le clătești cât mai repede cu apă. În plus, asigură-te că nu depozitezi bijuteriile cu diamante aproape de alte piese, deoarece le-ar putea zgâria.

Un alt mod prin care poți avea grijă de bijuterii este să le ștergi constant cu o lavetă fină. Poți apela și la diferite aparate de curățare, însă ține cont de duritatea pietrelor prețioase. De exemplu, nu este recomandat să aplici astfel de tratamente perlelor.

Ține cont de aceste sfaturi și adaugă în bagaj toate accesoriile care te vor ajuta să construiești ținute potrivite de vacanță.