Accident aviatic cu victime în Beijing! Un elicopter s-a prăbușit, iar piloții au murit pe loc

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 08 apr 2023, 03:05

Accident cu victime în Beijing! Un elicopter s-a prăbușit, iar piloții au murit pe loc

Sursa: Twitter

Un elicopter de mici mărimi, care aparținea Aviației Civile a Chinei de Nord, a căzut pe 6 iulie. Piloții au murit pe loc, iar elicopterul a fost extrem de avariat.

Un accident aviatic a avut loc în suburbiile de sud- vest ale Beijingului, în timpul misiunii de transfer între Bin Manor și Shidu Scenic Spot din districtul Fangshan. Este vorba despre un elicopter Bell 505, potrivit autorităților. Nu s-au identificat victime la sol, relatează România TV.

Accident aviatic în suburbiile de sud- vest ale Beijingului! Piloții au decedat pe loc

„Pe 6 iulie, în jurul orei 15:30 (ora locală), un elicopter Bell 505 aparținând aviației generale Beijing Reignwood Star s-a prăbușit în timpul unui zbor din districtul Changping (la nord de Beijing) către zona Shidu din districtul Fangshan (sud-vest de Beijing). Cei doi piloți de la bord au fost uciși”, au transmis reprezentanţii Aviaţiei Civile a Chinei de Nord, într-un comunicat.

Citeste si: O fată de doar 13 ani, spulberată de un șofer de 22 de ani, pe străzile din Târgoviște

Autoritatea aeronautică a transmis că elicopterul a fost grav avariat, dar nu s-au găsit victime la locul tragediei, în urma accidentului. O echipă specială de anchetă a fost trimisă de autorități la fața locului, în urma raportării prăbușirii elicopterului, pentru a investiga motivele producerii accidentului.

Conform martorilor oculari citați de Lu Media, avionul a căzut în Hanoi, în apropierea zonei pitorești și s-a prăbușit în două părți. Un alt martor ocular a declarat că, atunci când s-a prăbușit elicopterul, se îndrepta către sol cu o viteză foarte mare, astfel că solul s-a cutremurat. Beijing Business Daily a transmis că departamentul de aviație civilă a încetat toate proiectele de experiență cu elicopterele din zona pitorească, după ce a avut loc accidentul.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

O înregistrare video postată online a arătat un elicopter albastru de mici dimensiuni prăbușit în râu, iar salvatorii lucrau la el. Sătenii din zonă au declarat că avionul s-a prăbușit în râul Juma.

Citeste si: Accident terifiant cu 5 răniți, între care un copil, în Bacau- o persoană, în stare gravă

Un martor care a participat la salvare a declarat că a auzit un zgomot puternic în acel moment: „Bang, iar apoi avionul a căzut și s-a scufundat. În acel moment, avionul s-a rupt în două și s-a spart”.

După ce a văzut avionul prăbușindu-se, A Yuan a sărit imediat în râu și a înotat 100 de metri pentru a-l salva. El a văzut o persoană în cabină.

Un alt salvator, Xiaowei, a declarat că, după ce a văzut știrea despre prăbușirea avionului pe WeChat, a condus la locul accidentului și a intrat în apă pentru a da o mână de ajutor.