Accident cumplit, în Vaslui - 9 victime, dintre care 2 morți, un copil de 3 ani și un adult - A fost activat PLANUL ROȘU de intervenție

Autor: Alina Petre
Actualizat: 12 apr 2023, 01:15

Accident cumplit în Vaslui

Sursa: ISU Vaslui

Un cumplit accident rutier s-a produs, luni seară, în Vaslui. În urma impactului au rezultat 9 victime, dintre care 2 au fost declarați decedați.

Un cumplit accident de circulație a avut loc, luni seară, pe DN 24A, în judeţul Vaslui. În urma impactului au rezultat 9 victime, dintre care 2 au fost declarați decedați, un copil de 3 ani și un adult.

În accident au fost implicate un autotren, un atelaj hipo şi un autoturism.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anunţă că, având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea eficientă a situaţiei a fost activat Planul roşu de intervenţie.

În urma impactului, un copil în vârstă de trei ani şi un adult au murit, alţi doi copii, de trei şi respectiv patru ani, au fost găsiţi inconştienţi la locul accidentului.

La faţa locului au intervenit o autospecială pentru descarcerare, cinci ambulanţe SMURD şi patru ambulanţe aparţinând SAJ Vaslui. A fost solicitat şi un elicopter SMURD.

Citeste si: Accident grav la Mănăstirea Cernica- o femeie a murit și alte două, rănite. Cum a fost posibil

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Două persoane au murit şi şapte, rănite

Două persoane au murit şi şapte au fost rănite, luni seara, în urma accident rutier produs pe DN 24A, în judeţul Vaslui, a anunţat Centrul Infotrafic din cadrul Poliţiei Române.

"Traficul este oprit pe DN 24A Bârlad- Murgeni, în zona localităţii Zorleni, judeţul Vaslui, din cauza unui accident în care au fost implicate un autotren, un atelaj hipo şi un autoturism.

În urma coliziunii au rezultat nouă victime, dintre care două decedate. La faţa locului se desfăşoară intervenţia medicală de urgenţă, urmând să se efectueze cercetări pentru stabilirea cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului rutier", se arată într-un comunicat al Centrului Infotrafic.

PLANUL ROȘU de intervenție a fost activat

A fost activat Planul roşu de intervenţie, având în vedere numărul persoanelor implicate, a anunțat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

La faţa locului au intervenit o autospecială pentru descarcerare, cinci ambulanţe SMURD şi patru ambulanţe aparţinând SAJ Vaslui.

"Primele echipaje medicale ajunse la faţa locului au găsit 2 persoane decedate- leziuni incompatibile cu viaţa, 2 victime rănite grav şi 5 victime conştiente cu politraumatisme. Alte 2 persoane sunt afara oricărui pericol, fără probleme medicale. Medicii, asistenţii şi pompierii paramedici acţionează pentru acordarea de asistenţă medicală de urgenţă la locul accidentului",

informează IGSU.

Polițiștii fac verificări și cu privire la stabilirea certă a naturii locului în care s-a produs evenimentul rutier, respectiv dacă acesta este pe drum public, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se dispună măsurile legale care se impun.

Citeste si: Accident îngrozitor pe autostrada A10- 4 persoane, între care un copil, rănite. Traficul, îngreunat