Accident de proporții pe Autostrada A4! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție după ciocnirea unui autotren și a unui microbuz, din care au rezultat 12 victime

Autor: Diana Ghita

Accidentul de pe A4 a fost unul grav

Sursa: Ziua de Constanța; Adevărul

În dimineața zilei de luni, 19 august, un accident rutier grav a avut loc pe Autostrada A4, între localitățile Agigea și Constanța, ceea ce a dus la o mobilizare masivă de echipaje de intervenție.

Accidentul de pe Autostrada A4, dintre Agigea și Constanța a implicat un microbuz și un autotren, iar impactul puternic a dus la rănirea a 12 persoane, dintre care 11 au rămas încarcerate, conform unui comunicat al Poliției Române.

Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție după ciocnirea unui autotren și a unui microbuz

La locul accidentului, autoritățile au intervenit prompt și au activat Planul Roșu de Intervenție, din cauza numărului mare de victime implicate.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Constanța a trimis la fața locului două mașini de stingere, un echipaj de descarcerare, două autospeciale pentru transportul victimelor multiple, o unitate de terapie intensivă mobilă, două ambulanțe SMURD, un spital mobil și șase ambulanțe SAJ.

De asemenea, un elicopter SMURD a fost mobilizat pentru a transporta o femeie aflată în stare gravă. Aceasta a fost intubată și stabilă hemodinamic.

„În urma impactului, microbuzul s-a răsturnat în afara părții carosabile la o diferență de nivel de aproximativ patru metri. Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea eficientă a evenimentului și suplimentarea resurselor medicale, s-a activat Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului Constanța”,  a transmis ISU Constanța.

Citește și: Traficul pe Autostrada Soarelui a fost paralizat ore întregi din cauza unui TIR cu cherestea răsturnat pe carosabil

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Ar mai îmbrăca Oana Niculescu Mizil rochia de mireasă pentru a doua oară? „Sunt o femeie tânără, în putere, o femeie căreia îi place și viața.”

Conform centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române, accidentul s-a produs la kilometrul 17+400 pe sensul de mers spre Ovidiu, iar traficul în zonă a fost grav afectat. Din fericire, nu au fost implicați minori în acest incident. Toate cele 12 persoane rănite au fost transportate la spital, majoritatea dintre acestea au fost pasageri ai microbuzului.

Ce măsuri iau autoritățile pentru diminuarea riscului de accidente pe A4

În același context al evenimentelor de pe Autostrada A4, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat demersuri recente pentru îmbunătățirea siguranței și fluidizării traficului în zona respectivă.

Potrivit Adevărul, chiar în ziua accidentului, CNAIR a trimis către Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) documentația necesară pentru lansarea procedurii de achiziție publică privind execuția Nodului Rutier Cumpăna, situat la kilometrul 16+700 al Autostrăzii A4.

Acest proiect are ca scop principal îmbunătățirea accesului la autostradă pentru locuitorii din zona Cumpăna și celor care tranzitează DN 39E, care leagă Constanța de localitatea Cumpăna. Proiectul include construirea a două bretele de acces și a benzilor de accelerare și decelerare necesare.

Citește și: Atac în plină zi, în Constanţa: Un bărbat de 72 de ani a fost împuşcat în propria curte: „Pentru bani” Victima se afla în casă cu mama sa

Proiectul este finanțat din fonduri europene nerambursabile și are o durată de execuție estimată la șase luni. Această investiție vine în contextul unor nevoi stringente de modernizare a infrastructurii rutiere din zonă, pentru a preveni astfel de accidente grave în viitor.

 


Continuă șirul dezvăluirilor și acuzațiilor în ”Casa iubirii”. Iată cum se apără Patrick în fața acuzațiilor aduse!