Accident devastator în Buzău. Trei persoane au murit, după ce mașina în care se aflau a fost spulberată de tren

Author: Laura Macovei
Actualizat: 12 sep 2023, 15:09

Accident devastator în Buzău. Trei persoane au murit, după ce mașina a fost spulberată de tren

Sursa: PixaBay

Un accident cumplit a avut loc luni după-amiază pe o trecere de cale ferată din Buzău. Un autoturism a fost de-a dreptul spulberat de un tren, rezultând moartea a trei persoane.

Trei persoane au avut parte de un sfârșit crunt, după ce șoferul care conducea autoturismul nu a oprit la semnalele acustice și luminoase. Mașina a fost izbită din plin de un tren marfar, iar cei trei pasageri nu au mai avut nicio șansă.

Accident mortal în Buzău. Trei persoane și-au pierdut viața

Mecanicul nu a putut face nimic pentru a evita impactul. 

„Am dat cu trenul peste el. Ce să îi fac? Am avut viteză, normal...”, a mărturisit mecanicul de tren. 

Vinovatul este chiar șoferul mașinii, în vârstă de 51 de ani, care nu a fost atent la semnalele acustice și luminoase puse în funcțiune. 

Mașina a fost din plin izbită și târâtă 200 de metri.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Vlad trebuia să fie astăzi la școală, însă un accident cu bicicleta i-a curmat viața. Cum s-a petrecut tragedia

În autoturism se aflau și alte trei persoane, pasageri ai mașinii distruse de trenul marfar. Două dintre acestea erau soț și soție, în vârstă de 42, respectiv 36 de ani, iar o alta era un bărbat de 65 de ani.

Toți trei au murit pe loc.

La sosirea noastră la faţa locului, în autoturism erau patru persoane încarcerate, acestea au fost extrase şi predate ambulanţelor SAJ şi unei ambulanţe SMURD”, a declarat Mădălin Filip, ISU Buzău.

Șoferul care a cauzat accidentul se află în stare gravă la spital

Odată ajunși la fața locului, medicii nu au putut decât să constate decesul pentru cei trei pasageri.

Șoferul a scăpat, însă e internat în stare critică la spital. 

Citește și: Ce riscă minorii care consumă substanțe interzise? Anunțul de ultimă oră a fost făcut de Ministrul de Interne

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Un lucru important de precizat este că deși trecerea la nivel cu calea ferată era semnalizată corespunzător, aceasta nu avea bariere.