Accident ferovier violent în India! Peste 280 de persoane au murit, iar minim 900 sunt rănite

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 03 mar 2024, 00:10

Accident ferovier violent în India! Peste 280 de persoane au murit, iar minim 900 sunt rănite

Sursa: Twitter @hitmayn51

Un accident feroviar a avut loc în India, unde două trenuri s-au ciocnit. Bilanțul morților și al răniților este în creștere.

Potrivit oficialilor indieni, la acest moment, minim 288 de persoane au fost ucise în urma accidentului feroviar, iar 900 au fost rănite. Tragedia a avut loc în statul Odisha din estul Indiei și este de așteptat ca numărul morților să mai crească. Acesta este cel mai grv accident din India din ultimii 100 de ani.

Accident feroviar violent în India

Accidentul a avut loc în districtul Balasore din Odisha.

Un tren de pasageri a deraiat de pe șine și s-a ciocnit de un marfar. Forțele de salvare s-au deplasat la fața locului și se așteaptă ca bilanțul morților să crească, deoarece multe persoane sunt încă prinse între fiare.

Citește și: Tragedie evitată la secundă! Un tren care transporta mai multe autoturisme a deraiat de pe șine. S-a activat planul roșu de intervenție

Premierul indian a spus că „toată asistență posibilă” este acordată persoanelor implicate.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

„Nu pot comenta detaliile în acest moment și numărul victimelor. Eram în Delhi și mă grăbeam la locul accidentului. Echipele de salvare a căilor ferate din Kharagpur și din alte stații din apropiere au ajuns deja la fața locului.

Ajutorul este în curs de desfășurare”, a declarat directorul general al Căilor Ferate de Sud-Est.

Citește și: O persoană de origină română, printre familiile care s-au înecat încercând să treacă ilegal din Canada în SUA. Precizările MAE

Numeroşi pasageri, unii grav răniţi, au rămas captivi în vagoanele răsturnate

La fața locului s-au mobilizat sute de membri ai serviciului de urgență și 75 de ambulanțe. Mulți supraviețuitori dintre cei care nu au suferit răni majore s-au alăturat și ei să ajute. Sute de tineri au venit la spitalele din zonă în calitate de donatori de sânge. 

„În acest moment, preocuparea noastră este să salvăm pasagerii răniţi şi să le asigurăm îngrijirile medicale. Aceasta este preocuparea noastră imediată”, a declarat Pradeep Jena, secretarul șef din Odisha.