Accident grav în Botoșani! Două copile de 11 și 5 ani au fost lovite pe trecere de un șofer aflat sub influența alcoolului

Autor: Silvia Cirstea

Imagine cu scop ilustrativ 

Sursa: Unsplash

Accident grav în Botoșani, după ce două fetițe au fost lovite pe trecerea de pietoni de un șofer băut. Copilele mergeau la magazin să cumpere pâine!

Două copile de 11 și 5 ani au fost spulberate pe trecerea de pietoni de către un șofer aflat sub influența alcoolului. În momentul impactului, micuțele traversau regulamentar strada, însă șoferul nu a mai apucat să frâneze. Cele două victime minore au fost transportate de urgență la spital, unde li s-au făcut mai multe investigații. Iată cum s-a petrecut accidentul!

Două fetițe de 5 și 11 ani, lovite pe trecerea de pietoni în Botoșani

Caz șocant în Botoșani, după ce două fetițe de 5 și 11 ani au fost lovite pe trecerea de pietoni. Copilele mergeau la magazin pentru a cumpăra pâine și s-au asigurat că traversează strada regulamentar. Cu toate acestea, șoferul de 59 de ani, care este și principalul vinovat de cele întâmplate, nu a mai apucat să frâneze la timp. Accidentul cumplit s-a petrecut chiar seara trecută, în zona Stadionului Municipal din Botoşani.

În urma impactului violent, martorii au sunat imediat la 112, astfel că cele două victime au fost transportate de urgență la spital. La fața locului, acestea au primit primul ajutor, iar după ce au fost stabilizate au fost duse la cea mai apropiată unitate medicală. Totodată, micuța de 5 ani a avut nevoie de mai multe investigații, așa că medicii au decis să o transfere la Spitalul Județean.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

„Cele două paciente minore au primit primul ajutor la fața locului. După ce au fost stabilizate au fost transportate la Urgențe Pediatrie. Fetița de cinci ani a fost transferată la Spitalul Judeţean pentru ecografie și computer tomograf”, a precizat medicul primar Liviu Stan, coordonatorul dispeceratului unic SJA-SMURD, potrivit monitorulbt.ro.

Citește și: Doi polițiști din Codlea sunt acuzați că au lăsat victima unui accident rutier să zacă pe asfalt

Șoferul vinovat se afla sub influența alcoolului

Pe lângă faptul că nu s-a asigurat și nu a pus frână la timp, șoferul care conducea mașina se afla sub influența băuturilor alcoolice. Se pare că după ce a produs accidentul șocant, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat un rezultat pozitiv.

Mai exact, rezultatul a arătat 0,48 alcool pur în aerul expirat. Având în vedere situația, bărbatul de 59 de ani s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și conducere sub influența alcoolului. De asemenea, mașina implicată în accident a fost ridicată de la fața locului cu o platformă auto, fiind transportată într-un service autorizat pentru evaluare.

„În cauză a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și conducere sub influența alcoolului", au transmis și reprezentanții IPJ Botoșani.