Ce s-a intamplat, de fapt, in accidentul în care șase muncitori au fost îngropați de vii sub pământ, în București. Doi dintre ei au murit, în timp ce patru sunt în stare stabilă

Author: Ana Dinu
Actualizat: 29 iul 2022, 02:30
Un mal de pamant s-a prabusit peste sase muncitori in Capitala

Accident grav în Capitală, în zona Unirii. Șase muncitori au fost îngropați de vii după ce un mal de pământ s-a surpat peste ei. Doi dintre ei au murit, iar patru au fost răniți.

Zi neagră pentru șase muncitori care executau lucrări pe un șantier în zona Bibliotecii Naționale, din Capitală, un mal de pământ i-a înghițit de vii. Autoritățile au reușit să-i saleveze pe doi dintre ei, însă un al treilea muncitor a rămas blocat sub pământ. Pompierii au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a-i salva.

Șase muncitori au fost îngropați de vii în București

Cei patru muncitori scoși în viață de sub mormanul de pământ nu sunt răniți grav, iar starea lor este stabilă. 

Unul dintre muncitori era prins până la talie în pământ, iar pentru a putea fi scos a fost necesară stabilizarea terenului. În final, a fost salvat și s-a dovedit a fi conștient. I-a fost aplicat guler cervical și i s-au acordat primele îngrijiri.

Un alt muncitor a fost acoperit în întregime de pământ, însă a fost găsit la timp și i s-a acordat primul ajutor, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU București.

Potrivit șefului DSU, Raed Arafat, doi dintre muncitorii prinși sub malul de pământ din zona Bibliotecii Naționale au fost găsiți decedați. 

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citeste si: Albert Oprea, accident de masina! Cum se simte acum fostul Razboinic de la Survivor Romania 2021

Malul de pământ desprins a antrenta însă armături periculoase, a spus purtătorul de cuvânt. Accidentul a avut loc chiar lângă Ministerul Culturii. Malul înalt de 2-3 metri s-a surpat, iar cei șase muncitori au fost îngropați de vii. ITM a dechis o achetă în acest caz.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a transmis condoleanțe familiilor muncitorilor găsiți decedați, printr-un mesaj pe care l-a postat pe rețelele de socializare. Acesta și-a exprimat susținea față de autoritățile care s-a luptat din greu pentru a-i salva pe cei șase muncitori prinși sub pământ.

”Este o zi tristă și dificilă pentru comunitatea noastră.  În acest moment, toate rugăciunile noastre se îndreptă pentru găsirea și salvarea celui de-al cincilea muncitor prins în acest accident.


Din păcate, unul dintre colegii săi nu a putut, în ciuda eforturilor salvatorilor, să fie salvat. Dumnezeu să îl odihnească și suntem alături de familia îndoliată!
Ceilalți trei muncitori care au fost implicați în această tragedie au fost salvați și primesc toată atenția medicală necesară. Ne îndreptăm gândurile către ei, să treacă cu bine peste această cumpănă și să se însănătoșească rapid.

Instituțiile statului au declanșat deja o serie de anchete pentru a stabili circumstanțele în care a fost produs acest accident pe unul dintre șantierele noastre și așteptăm să vedem concluziile acestor verificări ample.
Închei această postare, insitând ca toate gândurile noastre să fie îndreptate către eforturile echipelor ISU de a-l găsi și salva pe cel de-al cincilea muncitor.
Doamne Ajută să fie găsit la timp și salvat!”, este mesajul lui Robert Negoiță.

Citeste si: Un bărbat ajuns în scaun cu rotile le cere ajutorul membrilor familiei. El îi roagă pe aceștia să se angajeze, dar ce se întâmplă ulterior e cutremurător! La ce se ajunge

 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?