Accident grav în Dâmbovița. Un microbuz plin cu muncitori s-a răsturnat, iar o persoană a murit. A fost activat Planul Roșu de intervenție

Author: Laura Macovei
Actualizat: 21 dec 2023, 11:17

Accident grav în Dâmbovița. Un microbuz plin cu muncitori s-a răsturnat

Sursa: ISU Dâmbovița

Un microbuz plin cu muncitori din Sri Lanka a fost implicat într-un grav accident în localitatea Corbii Mari, județul Dâmbovița. Scenele parcă desprinse dintr-un film de groază au fost surprinse la locul tragediei.

Miercuri seara a avut loc un tragic accident pe o șosea din localitatea Corbii Mari, județul Dâmbovița. Un microbuz plin cu muncitori s-a răsturnat într-un șanț.

Din primele informații, se pare că șoferul microbuzului a pierdut controlul volanului, această neatenție conducând la izbirea autoturismului de un cap de pod.

Accident grav în Dâmbovița. Un microbuz plin cu muncitori s-a răsturnat

Accidentul a fost unul devastator, întrucât microbuzul a fost făcut praf.

La fața locului au sosit inițial câteva echipaje de intervenție, însă s-a luat măsura activării Planului Roșu de intervenție, din cauza gravității accidentului.

Citește și: Una dintre adolescentele care s-au aruncat de pe o fabrică din Lupeni și-ar fi anunțat moartea pe o rețea de socializare ”Am plecat mai repede ca anul 2023” Cum au fost găsite cele două victime

„Între localităţile Gratia şi Corbii Mari un microbuz s-a răsturnat în afara părţii carosabile.

Având în vedere numărul de persoane implicate, pentru asigurarea asistenţei medicale de urgenţă, la nivelul judeţului Dâmboviţa a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. La locul intervenţiei au fost alocate 1 maşină de stingere, 6 ambulanţe SMURD, 1 echipaj de descarcerare şi 3 ambulanţe SAJ”,
a transmis aseară un reprezentant al ISU Dâmboviţa.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Unul dintre muncitorii aflați în microbuz a murit

La fața locului au ajuns imediat echipajele de salvare, compuse din nouă ambulanțe și un echipaj specializat în descarcerare. Din păcate, medicii au constatat că una dintre victime era decedată și nu au putut să facă nimic pentru a o salva, declarând decesul acesteia. Celelalte șapte persoane rămase au fost transportate la spital cu răni grave.

Pasagerii implicați în accident sunt cetățeni din Sri Lanka și se îndreptau spre Iflov.

Citește și: Tragedia de la spitalul din Botoșani se repetă! O altă gravidă a murit sub ochii medicilor, imediat după ce a dat naștere

Polițiștii au deschis acum o anchetă pentru a stabili cu exactitate circumstanțele care au stat la baza producerii accidentului.

România rămâne pe primul loc în topul țărilor europene cu cele mai multe accidente rutiere.

Potrivit Institutului Național de Statistică, în România au loc zilnic nu mai puțin de 70 de accidente rutiere.