Accident grav în Galați: Trei persoane au murit și alte opt au fost rănite. A fost activat Planul roșul de intervenție

Author: Laura Macovei
Actualizat: 13 nov 2023, 09:48

Accident grav în Galați: Trei persoane au murit și alte opt au fost rănite. A fost activat Planul roșul de intervenție

Sursa: Monitorul de Galați

Un accident teribil a avut loc luni dimineață pe un drum din Galați. Nu mai puțin de 3 persoane și-au pierdut viața și alte opt au ajuns la spital cu răni grave.

În urma tragediei, a fost activat Planul roșu de intervenție. Accidentul mortal a avut loc în această dimineață pe DN 25 Galați-Tecuci în jurul orei 7.00.

Accident grav în Galați. Trei persoane au murit

Accidentul rutier care s-a transformat într-o adevărată tragedie s-a petrecut în această dimineață pe un drum din Galați, în localitatea Independența. Din primele informații, trei persoane și-au pierdut viața și alte opt au suferit diferite traumatisme, unele dintre ele fiind transportate la spital.

Autoritățile informează că un microbuz s-a izbit violent cu un autoturism. În urma impactului, autoritățile ajunse la fața locului au activat Planul roșu de intervenție. 

Citește și: O gravidă și soțul ei au fost spulberați pe o trecere de pietoni din Galați. Femeia a pierdut sarcina

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Astfel, la faţa locului s-au deplasat o maşină de stingere, un echipaj de descarcerare, o ambulanţă SMURD cu medic, un echipaj SMURD de prim ajutor, o autospecială pentru transport victime multiple, 1 elicopter SMURD şi 3 ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Traficul a fost blocat timp de câteva ore

Potrivit Centrului Infotrafic, din cauza tragediei de amploare, autoritățile au fost nevoite să oprească traficul pe ambele sensuri pentru a permite intervenția forțelor MAI la fața locului.  

Citește și: Veste bună pentru Miruna Pascu. Ce au decis magistrații în cazul mamei șoferului care a provocat accidentul de la 2 Mai

Accident rutier cu victime multiple încarcerate în localitatea Independenţa. Se deplasează o autospecială de la G.I. Pechea, ambulanţa SMURD tip B şi C, ATPVM de la Detaşamentul de Pompieri Galaţi şi 3 ambulanţe SAJ. A fost activat Planul Roşu de intervenţie şi a fost solicitat şi elicopterul SMURD.

Traficul este blocat în totalitate", a transmis ISU Galaţi, potrivit Monitorul de Galați.

În teribilul accident au fost implicate în total 11 victime, dintre care trei decedate și opt rănite, pentru care medicii au acordat primul ajutor. Ajunși la fața locului, medicii nu au mai putut face nimic pentru cele trei persoane, aceștia constatând decesul. 

Din păcate, România ocupă în prezent primul loc din topul țărilor europene cu cele mai multe accidente rutiere.

Potrivit Institutului Național de Statistică, în țara noastră au loc zilnic peste 70 de accidente.