Accident grav în Teleorman, între două autocare și un TIR. Autoritățile au activat Planul roșu de intervenție

Author: Laura Macovei
Actualizat: 22 sep 2023, 10:09

Accident grav în Teleorman, între două autocare și un TIR

Sursa: Digi24/pixabay

Un accident extrem de grav a avut loc vineri, în județul Teleorman, pe E70, între localităţile Bujoreni şi Prunaru. A fost activat Planul roşu de intervenţie, potrivit ISU Teleorman.

Accidentul în care au fost implicate două autocare și un TIR a avut loc în această dimineață în județul Teleorman.

Accident extrem de grav. A fost activat Planul roșu de intervenție

Fiind extrem de grav și foarte multe victime la mijloc, autoritățile au activat Planul roșu de intervenție. Conform primelor informații, în autocare se aflau aproximativ 60 de persoane, iar o parte din ele au fost preluate imediat de ambulanțele SMURD și transportate la spital pentru îngrijiri medicale. 

Citește și: Un șef de Poliție Locală din Teleorman, acuzat de agresiune sexuală asupra unei minore. Coșmarul a durat un an de zile

„Vorbim de foarte multe victime. O parte dintre ele au fost preluate de ambulanțele care au ajuns la fața locului. Vorbim de 14 ambulanțe SMURD dar și de la SAJ Teleorman. Autoritățile au cerut și ajutorul celor din Giurgiu, care au ajuns la fața locului ”,

scrie Digi24.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Potrivit Infotrafic, trei persoane au fost transportate la spital  pentru mai multe îngrijiri medicale. 

Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea optimă a misiunii de răspuns, la nivelul judeţului a fost activat Planul roşu de intervenţie. 

La faţa locului, echipajele operative intervin cu două autospeciale de stingere, o autospecială de descarcerare, o autospecială de transport personal şi victime multiple, opt echipaje SMURD şi şase ambulanţe ”, a transmis ISU Teleorman. 

Mai multe autospeciale au fost chemate la fața locului

Accidentul a fost solicitant pentru salvatori, astfel că s-a cerut ajutor inclusiv din parte autorităților din Giurgiu. 

Potrivit sursei citate, la fața locului a fost solicitat şi un elicopter SMURD, iar din partea ISU Giurgiu au venit o autospecială de transport victime multiple şi două echipaje SMURD. 

Citește și: „Trebuia să fiu și eu în mașină” Colegul lui George, soferul dubiței zdrobite între două TIR-uri, pe A1, face noi dezvaluiri despre ziua de dinaintea accidentului

De asemenea, s-a solicitate ajutor și din partea ISU Bucureşti-Ilfov, care au trimis o ambulanţă SMURD cu medic şi o autospecială pentru transport victime multiple.