Accident între două tramvaie în Capitală. Ce s-a întâmplat cu vatmanii în urma impactului

Author: Diana Bostan
Actualizat: 24 dec 2023, 10:33

Accident între două tramvaie în Capitală

Sursa: Facebook

În București, a avut loc o coliziune frontală între două tramvaie, ca urmare a deraiării unuia dintre ele, la intersecția dintre Ştefan cel Mare și Lizeanu.

În dimineața aceasta, a avut loc un accident grav în București. Două tramvaie au intrat într-o coliziune frontală, ca urmare a deraierii unuia dintre ele, pe bulevardul Ştefan cel Mare, în zona Lizeanu. Din cauza impactului puternic, cei doi conductorii de tramvai și un pasager au fost transportați la spital.

Două tramvaie s-au ciocnit în Capitală

Cele două tramvaie s-au ciocnit frontal după ce unul dintre acestea a deraiat pe bulevardul Ștefan cel Mare, în apropierea intersecției cu Lizeanu.

În urma coliziunii violente, cei doi șoferi ai tramvaielor și un pasager au fost transportați la spital. Accidentul a avut loc în dimineața zilei de duminică, în jurul orei 05:50.

Citește și: Accident grav în Dâmbovița. Un microbuz plin cu muncitori s-a răsturnat, iar o persoană a murit. A fost activat Planul Roșu de intervenție

"Astăzi, 24 decembrie a.c,

în jurul orei 05:50, Brigada Rutieră a fost sesizată prin apel 112 cu privire la un accident de circulație care a avut loc la intersecția dintre șos. Ștefan cel Mare și str. Lizeanu. 
Din informațiile preliminare s-au stabilit următoarele: Conducătorul tramvaiului liniei 1 care circula pe șos. Ștefan cel Mare dinspre str. Vasile Lascăr a intrat în coliziune cu tramvaiul liniei 5 care se deplasa pe șos. Ștefan cel Mare dinspre Piața Obor în momentul în care acesta din urmă a efectuat virajul la stânga. În
urma accidentului de circulație a rezultat rănirea ambilor conducători de tramvaie și a unui călător, care au fost transportați la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale”, 
au transmis polițiștii.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Conform informațiilor furnizate de poliție, conducătorii de tramvaie au fost supuși testului cu aparatul alcooltest, iar rezultatul indicat a fost 0.

Ei continuă să desfășoare investigații pentru a stabili cu exactitate cauzele și condițiile în care a avut loc accidentul de circulație. În timpul desfășurării investigației la fața locului, circulația tramvaielor pe ambele sensuri de deplasare ale șoselei Ștefan cel Mare a fost restricționată.

Cele două tramvaie au fost grav avariate

În accident au fost implicate tramvaiele 1 și 5, ambele suferind avarii semnificative. Circulația tramvaielor de pe toate direcțiile din intersecția Ștefan cel Mare a fost complet blocată, determinând șoferii care intenționau să se îndrepte spre strada Lizeanu să găsească alternative rutiere.

Oamenii care așteptau tramvaiul la acea oră au luat-o la pas, circulația în zonă fiind blocată.

Citește și: Redactorul-șef adjunct al Gazetei Sporturilor, Bogdan Stamatoiu, în stare gravă după ce a fost implicat într-un accident rutier

Accidentul a avut loc între un tramvai vechi și un tramvai cumpărat de către Primăria Capitalei, anul trecut. În luna iunie, Consiliul General al Municipiului București a aprobat un studiu de oportunitate care propune achiziționarea a 250 de tramvaie noi pentru București de către Primăria Capitalei.

Aceasta se adaugă celor 100 de tramvaie deja planificate pentru achiziționare de la Astra Arad, care sunt așteptate să fie livrate până în anul 2024.