Accident mortal în Vaslui! O dubă a lovit frontal un TIR

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 10 feb 2024, 09:41

Accident mortal în Vaslui

Sursa: vremeanoua.ro

Vineri, 9 februarie 2024, o dubiță s-a ciocnit frontal de un TIR, accident din care a rezultat un deces.

Un accident mortal a avut loc vineri după-amiază pe Drumul European 581, din localitatea 7 Case, județul Vaslui. Bărbatul de 57 de ani ce se afla la volanul dubei a intrat pe contrasesn într-o curbă, ajungând astfel pe contrasens, lovind cu putere de un TIR. Șoferul dubei a rămas încarcerat printre fiarele autoturismului.

Accident mortal în Vaslui

Drumul European 581, din localitatea 7 Case, judeţul Vaslui, a fost locul în care a avut loc un grav accident rutier, în care un bărbat de 57 de ani și-a pierdut viața.

Acesta se afla la volanul unei dube atunci când a ajuns în curbă, bărbatul a intrat pe contrasens, unde se deplasa un TIR, condus de un cetățean turc. Din primele informații, și șoferul TIR-ului circula cu viteză, acesta circulând doar cu capul tractor.

A urmat astfel o coliziune frontală, bărbatul de 57 de ani pierzându-și viața imediat după accident, iar pentru că impactul a fost unul violent, acesta a rămas încarcerat printre fiarele autoturismului.

„Bărbatul prezenta leziuni incompatibile cu viața. Conducătorul autotrenului a fost evaluat, a primit primul ajutor calificat în ambulanța SMURD, însă a refuzat transportul la spital”, potrivit Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Șoferul turc a fost și acesta accidentat, însă acesta a refuzat transportul către spital.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Zgomotul puternic i-a speriat pe localnici, astfel că aceștia au apelat imediat numărul de urgență 112, iar la locul accidentului s-au deplasat mai multe echipaje de intervenţie, dar şi o ambulanţă SMURD.

Citește și: Sfârșit tragic pentru doi prieteni, pe un drum din Constanța. Cei doi au intrat cu autoturismul sub un TIR

”Detaşamentul de pompieri Vaslui intervine cu o autospecială pentru descarcerare grea, o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD tip C1 (terapie intensivă mobilă) şi echipaje specializate, pentru asigurarea măsurilor PSI, descarcerarea, evacuarea, evaluarea

şi acordarea primului ajutor calificat persoanelor implicate într-un accident rutier produs pe DN 24, în raza localităţii Şapte Case, comuna Costeşti”, anunţă, vineri, ISU Vaslui, potrivit stiripesurse.ro.

După modul în care sunt poziționate duba și TIR-ul, orice ar fi făcut șoferul de pe vehiculul de mare tonaj nu avea cum să evite duba. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi urmează să stabileacă cine se face vinovat pentru producerea accidentului.

Cozi enorme s-au format din cauza accidentului

Accidentul mortal în care un bărbat de 57 de ani și-a pierdut viața a pus în mare dificultate traficul pe Drumul European 581, din localitatea 7 Case, judeţul Vaslui, iar șoferii au fost sfătuiți să aleagă o altă alternativă, mai exact Costești – Mănăstirea Moreni – Deleni și apoi, să iasă în drumul național, în dreptul statuii lui Ștefan cel Mare.

Localitatea 7 Case este cunoscută pentru cât de des se produc accidente, doar în urmă cu două săptămâni având loc un alt accident în aceeași curbă. În accidentul de acum două săptămâni un TIR s-a răsturnat în șanț, în aceeași zonă. „În cauză sunt efectuate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier fiind deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.