Accident rutier grav pe un drum național din județul Mureș: Trei persoane în stare gravă, după un impact frontal cauzat de o depășire riscantă

Autor: Andrei Costanda

Un elicopter SMURD a ajuns la fața locului și a preluat victimele pentru a le transporta la spital

Sursa: ISU

Un accident grav s-a produs pe un drum național din județul Mureș, când o depășire imprudentă a dus la o coliziune frontală între două autoturisme, lăsând trei persoane în stare gravă și una cu răni ușoare.

Un accident rutier grav a avut loc în această dimineață, în jurul orei 09:00, pe un drum național din județul Mureș, în apropierea orașului Iernut. Incidentul a avut loc după ce un șofer în vârstă de 69 de ani, conducând un autoturism din direcția Iernut spre Luduş, a efectuat o depășire periculoasă, fără a se asigura corespunzător.

Impact frontal după o depășire imprudentă

În urma manevrei riscante, autoturismul său s-a ciocnit frontal cu un alt vehicul, care circula regulamentar din sens opus, condus de un bărbat de 54 de ani din comuna Cuci.

Martorii prezenți la locul tragediei descriu momentul impactului ca fiind extrem de violent, iar urmările au fost devastatoare.

„Au fost rostogoliţi. Toţi erau plini de sânge în maşină. A fost ceva teribil, groaznic”, a povestit un martor ocular.

Conform relatărilor acestora, șoferul autoturismului implicat în depășire avea o viteză foarte mare în momentul incidentului, ceea ce a contribuit la gravitatea coliziunii.

Martorii oculari au încercat să intervină pentru a salva victimele, reușind să scoată din vehicule câteva persoane rănite, înainte de sosirea echipajelor de salvare.

„Am reuşit să salvez o doamnă. Am reuşit să sparg geamul şi să o scot afară pe dânsa şi să o calmez”, a declarat unul dintre martori.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

„Erau destul de accidentaţi la cap, la mână, iar din maşina gri domnul era prins între scaun şi volan.”

, a mai adăugat un martor.

Citește și: Cunoscutul rapper Guess Who, prins cu un plic ce conținea o substanță albă, la festivalul Untold. Incidentul a avut loc după ce artistul a susținut un concert

Citește și: O recunoști? Acum este una dintre cele mai cunoscute și talentate artiste din România: „Aici sunt eu cu mamina”

Elicopterul SMURD a intervenit pentru a transporta victimele la spital

Echipajele de salvare, inclusiv un elicopter SMURD, au sosit rapid la fața locului pentru a acorda primul ajutor și pentru a transporta răniții la spital.

„S-a intervenit pentru descarcerarea a trei victime încarcerate de cod roşu, din ambele autoturisme. Patru persoane au fost transportate pentru îngrijiri şi investigaţii de specialitate, respectiv cei doi şoferi şi doi pasageri din ambele vehicule, dintre care unul cu elicopterul SMURD”, a declarat Adrian Nicușor Chețan, reprezentant al ISU Mureș.

În urma accidentului, polițiștii au deschis un dosar penal și urmează să stabilească circumstanțele exacte care au condus la producerea acestei tragedii. Declarațiile martorilor și probele adunate de la fața locului vor juca un rol crucial în determinarea responsabilității pentru acest incident grav.

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.