Accident teribil în Dâmbovița în cursul nopții de ieri! Sunt 12 victime după ce un microbuz s-a ciocnit cu o mașină pe contrasens

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 30 mar 2023, 00:45

Accident teribil în Dâmbovița în cursul nopții de ieri! Sunt 12 victime după ce un microbuz s-a ciocnit cu o mașină pe contrasens

Sursa: ISU Dâmbovița

Un accident de proporții a avut loc în cursul nopții de ieri pe DN 1 A, în comuna Butimanu. Un microbuz, în care se aflau 12 persoane, s-a ciocnit în plin de o mașină care venea de pe contrasens.

Un accident teribil a avut loc în cursul serii de ieri, în județul Dâmbovița. Au fost transportate la spital 12 persoane, după ce conducătorul unui microbuz a încercat să facă o depășire riscantă dar a intrat în plin într-o mașină care venea de pe contrasens. O tânără de 18 ani care se afla în autoturism a fost grav rănită, motiv pentru care a fost luată de un elicopter SMURD și dusă de urgență la spital.

Accident teribil în Dâmbovița seara trecută! Un microbuz și o mașină s-au ciocnit. O tânără de 18 ani, grav rănită, iar alte 12 persoane au fost duse la spital

Accidentul a avut loc în comuna Butimanu, pe DN 1A, în județul Dâmbovița. În microbuz se aflau nouă persoane care mergeau către București pentru a ajunge la locurile de muncă, iar în autoturism se aflau trei persoane: mama, tatăl și o tânără în vârstă de 18 ani, fiica lor.

Șoferul de la volanul microbuzului nu s-a asigurat îndeajuns și a făcut o depășire periculoasă, din care a rezultat o ciocnire frontală violentă.

Citeste si: Cine erau cele 46 de persoane găsite moarte într-o remorcă de camion. Toți au murit din cauza insolației și epuizării

A fost activat de urgență planul roșu de intervenție, iar la locul accidentului s-au deplasat nouă ambulanțe SMURD, șapte echipaje SAJ, un elicopter și un echipaj de terapie intensivă mobilă din Capitală. 

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Coliziunea a fost extrem de puternică, astfel că autoturismele au fost distruse complet. Unul dintre pasagerii microbuzului a rămas blocat și a fost scos de pompieri dintre mormanele de fiare, după zeci de minute de așteptare. Din fericire, persoana este nevătămată și nu au existat victime inconștiente.

Tânăra de 18 ani care se afla în mașină a suferit răni grave şi a fost dusă la spital cu un elicopter SMURD la spital.

Celelalte 12 persoane au fost, de asemenea, duse la spitalele din Capitală.  

Citeste si: La 21 de ani a suferit un accident cumplit, piciorul i-a fost amputat, iar la scurt timp a intrat în moarte clinică. Drama prin care Silviu Prigoană a trecut în urmă cu mai mulți ani: ”9 minute am fost pa”

După aproape două ore, planul roșu de intervenție la nivelul Dâmboviței a fost dezactivat.

Cea care este de vină ar fi șoferița microbuzului, care a vrut să execute o depășire periculoasă, astfel că s-a ciocnit frontal cu autoturismul care venea de pe contrasens.

În cazul acesta, polițiștii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.