Accident teribil în Gorj. O mașină plină cu mineri s-a răsturnat de pe un pod: 3 oameni au murit. Directorul Complex Oltenia: "Nu am pus eu 25 de persoane într-un mijloc de transport""

Author: Diana Tilă
Actualizat: 17 oct 2023, 07:00

Accident grav în Gorj, la Cariera Jilț Sud, din Complexul Energetic Oltenia. O tanchetă care transporta muncitori s-a răsturnat de pe un pod. Trei persoane au fost declarate decedate.

Accident de muncă într-o carieră de cărbune a Complexului Energetic Oltenia. Trei mineri au murit și zece sunt în stare gravă după ce mașina cu care erau transportați spre cariera Jilț Sud s-a răsturnat. 

Citește și: Un băiat a fost lovit de tren în zona Gării Vatra Dornei Bai. Medicii încearcă să-i replanteze piciorul

Accident teribil în Gorj. O mașină plină cu mineri s-a răsturnat de pe un pod: 3 oameni au murit

Minerii abia ieșiseră din tură și urmau să fie înlocuiți, însă, din păcate, tancheta cu care erau transportați ar fi rămas fără frâne și s-a prăbușit în carieră. În zonă este foarte mult nămol.

La fața locului au fost trimise numeroase echipaje de intervenție: trei echipaje SMURD, două echipaje pentru descarcerare, o autospecială transport victime multiple, opt ambulanțe SAJ și două elicoptere SMURD.

Citește și: Descoperirea macabră făcută de poliție, în casa unui bărbat, nelocuită de aproape 20 de ani: „Este foarte trist”

„Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea eficientă a fost activat Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului Gorj. La fața locului au fost alocate 1 mașină de stingere, 2 ambulanțe SMURD, 1 echipaj de descarcerare, 1 autospecială pentru transport victime multiple, 4 ambulanțe SAJ, precum și 2 elicoptere SMURD. Misiunea este în dinamică”, a transmis ISU Gorj.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

„În accident au fost implicate 25 de persoane, dintre care 7 rănite și 3 decedate. Zona fiind neaccesibilă cu autospecialele de intervenție, victimele vor fi transportate cu mijloace din dotarea carierei Jilț Sud, pe o platformă betonată, unde se află echipajele de intervenție”, au mai transmis forțele de intervenție.

Directorul Complex Oltenia: "Nu i-am pus eu să se urce 25 în maşină"

Întrebat despre acest accident, directorul Complexul Energetic Oltenia, Daniel Burlan, a spus:

"În primul rând condoleanțe pentru foștii noștri salariați. E o tragedie la terminarea unor lucrări efectuate la un utilaj din carieră. Echipa de intervenție s-a deplasat spre sediul sub-unității, într-un mijloc de transport neadecvat, care era destinat pentru transport marfă.

Se pare că la intrarea pe un pod care trecea peste un circuit de bandă de transportare, șoferul vehicului a pierdut controlul.(...)

Cei care cunosc situația știu că în perioade de iarnă aşa sunt drumurile în carieră. Noi le pregătim în vară, dar atunci când sunt precipitații, o perioadă de lună drumurile sunt impracticabile.(...)

Citește și: „Dădui peste ceva. Nu știu ce să fac”. Finul unui primar din Gorj s-a urcat beat la volan și, după ce a omorât un om, a fugit de la fața locului

Nu am pus eu 25 de persoane într-un mijloc de transport. Nu eu le-am dat dispoziție. Există mai multe mijloace de transport pe care le au la dispoziție. Din păcate au ales această soluţie de a se urca toţi în acest mijloc de transport ca să ajungă mai repede la sediu. Nu sunt muncitorii de vină, departe de a da vina pe ei.

Este un eveniment tragic pe care îl cercetăm îl analizăm, vedem care sunt cauzele și care au dus la acest eveniment. Vom face programe să eliminăm toate aceste deficiențe și cauze", a spus directorul Complexul Energetic Oltenia, Daniel Burlan, potrivit Antena 3.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.