Accident teribil la Brașov, între Voila și Făgăraș! Un șofer a murit pe loc după ce mașina în care se afla a fost spulberată de tren

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 11 mai 2024, 18:41

Trenul, care circula în viteză, nu a putut evita impactul cu mașina

Sursa: Pexels.com

În dimineața zilei de 11 mai a avut loc un accident cumplit, în care au fost implicate un autoturism și un tren de călători. Șoferul mașinii a murit pe loc, după ce a încercat să treacă linia de tren.

În județul Brașov, a avut loc o tragedie de proporții în această dimineață. Între localitățile Voila și Făgăraș, un tânăr în vârstă de 32 de ani și-a pierdut viața într-un accident feroviar deosebit de grav.

Cum s-a produs accidentul dintre Voila și Făgăraș

Evenimentul tragic a avut loc în jurul orei 7:30, când mașina condusă de tânărul șofer a fost spulberată de un tren de călători în zona gării Dridif.

Din păcate, pentru șoferul singur în autoturism, impactul a fost fatal.

„În accident a fost implicat un autoturism, condus de un bărbat, de 32 de ani, din județul Sibiu, care circula către localitatea Cincșor și care a fost surprins și avariat, la trecerea la nivel, de locomotiva unui tren care circula pe relația Sibiu- București. Conducătorul auto, aflat singur în autovehicul la momentul impactului, a decedat”, au transmis polițiștii din Btrașov.

Conform declarațiilor reprezentanților CFR SA, accidentul a survenit din cauza lipsei de atenție a șoferului la o trecere la nivel cu calea ferată. Chiar dacă trenul circula în mod regulamentar, fără să înregistreze victime printre pasageri sau personalul feroviar, tragedia a avut consecințe grave pentru conducătorul autoturismului.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

„Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că astăzi, 11 mai 2024, în jurul orei 07:25, ca urmare a neasigurării a unui conducător auto la o trecere la nivel cu calea ferată, situată între stațiile Voila și Făgăraș, s-a produs lovirea autoturismului de către trenul IRN 473, la km 74+380. Din informațiile transmise de la fața locului, pasagerii şi personalul feroviar din trenul IRN 473 nu au fost răniți”, au transmis reprezentanții CFR prin intermediul unui comunicat de presă.

Trenul a întârziat ore bune, din cauza accidentului

Incidentul a determinat oprirea trenului implicat în accident până la finalizarea cercetărilor desfășurate de autoritățile competente. Cu această ocazie, întârzierea trenului în relația Curtici- București Nord a fost inevitabilă.

„Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că linia simplă Voila- Făgăraș a fost redeschisă la ora 11:08, Trenul IRN 473, care circulă în relația Curtici- București Nord, a fost retras în stația Făgăraș la ora 10:45, după finalizarea cercetărilor desfășurate la locul accidentului de către

organele abilitate, și reînscris în circulație la ora 11:08 cu o altă locomotivă.

Garnitura va ajunge în Gara de Nord din București cu o întârziere estimată de circa 190 de minute”, au mai transmis cei de la CFR, după ce trenul și-a continuat traseul.