Accident teribil pe E85, în Bacău! Doi copii au murit după ce mașina în care se aflau s-a izbit de un copac

Autor: Diana Ghita

Cum s-a produs accidentul de pe E85

Sursa: Unsplash

În seara zilei de marți, 9 ianuarie, a avut loc un accident rutier. Acesta s-a întâmplat pe E85 și s-a soldat cu moartea a doi copii.

Accidentul de pe Drumul European 85 s-a produs pe raza județului Bacău, după ce o mașină în care erau 8 persoane a intrat pe contrasens și s-a ciocnit puternic de un copac.

Cum s-a produs accidentul în care au murit doi copii

În ciuda condițiilor meteorologice, șoferul a ieșit pe drumurile publice fără ca mașina lui să fie echipată corespunzător, cu anvelope de iarnă.

Astfel, la un moment dat, autoturismul a derapat pe șosea, iar conducătorul a pierdut controlul volanului.

Autovehiculul a intrat rapid pe contrasens, iar mai apoi a ieșit de pe carosabil, intrând, ulterior, într-un copac de pe marginea drumului.

„Venea dinspre Bacău şi probabil a depăşit ceva aici şi a prins gheaţa acolo pe partea stângă. Noi veneam din spate şi când am ajuns aici maşina era băgată în copac”, dezvăluie

unul din oamenii care au văzut cum s-a întâmplat tragedia, pentru stirileprotv.ro.

Șoferul, în vârstă de 28 de ani, nu era singur în mașină, ci cu încă 7 pasageri: patru minori și trei persoane adulte. În urma accidentului, doi copii au intrat în stop cardiorespirator, care, în cele din urmă, au decedat.

„La sosirea forţelor de intervenţie, doi minori se aflau în stop cardiorespirator.

Din nefericire, în ciuda eforturilor depuse de echipajele medicale, a fost declarat decesul acestora”, transmite ISU Bacău.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Doi copii și părinții lor au fost loviți de tren, în Bacău. Femeia era însărcinată pentru a treia oară

În ce stare se află ceilalți pasageri

Minorii decedați ar fi avut un an și, respectiv, 3 ani, conform spuselor martorilor: „Erau nişte oameni acolo, se chinuiau să îi scoată din maşină. Au sărit şoferii să îi ajute.

Au murit doi copii, săracii, unul de un an cică şi unul de 3 ani”.  

Conducătorul auto și pasagerul care se afla în dreapta lui au suferit leziuni grave, iar restul persoanelor aflate în mașină (două femei de 23 și 28 de ani și doi copii de un an și de 7 ani) au răni ușoare.

„Celelalte şase victime implicate în accident sunt conştiente, cu multiple traumatisme, fiind preluate de către ambulanţele SMURD şi SAJ, în vederea transportului către unitatea spitalicească”, anunță

cei de la ISU Bacău.

Directorul medical SJU Bacău precizează că ambii copii au suferit un traumatism cranian, iar, în plus, fetița de 7 ani are dureri la nivelul abdomenului și tensiunea ei este mică. Una dintre femei prezintă traumatism toracic și multiple traumatisme ale masivului facial. Unul dintre cei doi bărbați are traumatism la o gleznă și la bazin.

Citește și: ,,Nu suntem veșnici! Viața omului este ca un vis!" Preotul Atanasie Tănăsache Costea a fost implicat într-un accident care i-a curmat viața