Accident tragic pe Autostrada A1 București-Pitești: Trei persoane și-au pierdut viața, iar alte patru sunt grav rănite

Autor: Andrei Costanda

Patru persoane și-au pierdut viața într-un accident dezastruos de pe Autostrada A1

Sursa: News.ro

Trei oameni au murit și alți patru au fost grav răniți într-un accident violent între un TIR și o dubă pe autostrada A1, în județul Dâmbovița.

Un accident deosebit de grav s-a produs pe autostrada A1, în județul Dâmbovița, vineri, în jurul orei 13:15, la kilometrul 74, în zona localității Petrești. Coliziunea a avut loc între un TIR și o autoutilitară, rezultând în pierderea a trei vieți omenești și rănirea altor patru persoane.

Trei persoane au murit în tragicul accident de pe A1

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dâmbovița a intervenit rapid la fața locului cu un dispozitiv complex de salvare.

Două autospeciale de stingere cu modul de descarcerare, patru echipaje SMURD, o autospecială de descarcerare, trei echipaje SAJ Dâmbovița și un container multirisc au fost mobilizate pentru a gestiona situația de criză. La locul accidentului, pompierii și paramedicii au găsit o scenă devastatoare: TIR-ul a ieșit de pe carosabil, a rupt parapetele metalic de pe marginea drumului și s-a răsturnat într-un șanț.

Impactul a fost fatal pentru doi dintre pasagerii din autoutilitară și pentru șoferul TIR-ului.

Cele patru persoane rănite au fost transportate de urgență la spital pentru îngrijiri medicale, starea lor fiind critică. Alte două persoane implicate în accident au fost evaluate la fața locului, dar nu au necesitat transportul la spital.

În total, nouă persoane se aflau în cele două vehicule implicate în accident. Poliția a început o anchetă pentru a determina cauzele exacte ale producerii tragediei. Potrivit primelor informații, se investighează mai multe ipoteze, inclusiv viteza excesivă și posibile defecțiuni tehnice ale vehiculelor.

Citește și: Părintele Arsenie Boca va fi canonizat sub titulatura „Sfântul Cuvios Mărturisitor Arsenie de la Prislop”. În ce zi va fi sărbătorit

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Oana Ioniță, despre experiența din Ibiza. Ce vedete a întâlnit dansatoarea? „Au fost cei mai frumoși ani din viața mea.”

Citește și: Nunta lui Ianis Hagi este programată chiar în ziua finalei EURO 2024. Evenimentul fastuos se va ridica la peste 200.000 de euro

Restrictii de circulație au fost aplicate în urma tragicului accident

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a emis un avertisment privind restricțiile de circulație pe autostrada A1 în urma accidentului.

La momentul transmiterii acestei știri, traficul rutier este restricționat pe prima bandă și pe cea de urgență a sensului de mers către Pitești, ceea ce a dus la creșterea valorilor de trafic în zonă.

Tragedia de pe A1 subliniază din nou pericolele traficului pe autostrăzile din România și necesitatea unei atenții sporite atât din partea șoferilor, cât și a autorităților. Aceasta nu este prima dată când un accident grav are loc pe această autostradă, iar incidentele de acest gen pun în discuție măsurile de siguranță rutieră și starea infrastructurii.

Impactul psihologic asupra martorilor și a echipelor de intervenție este considerabil, aceștia confruntându-se cu imagini șocante și o situație extrem de stresantă. Reprezentanții ISU Dâmbovița au declarat că intervențiile de acest tip sunt întotdeauna dificile, dar echipele sunt pregătite să ofere sprijin atât fizic, cât și psihologic celor implicați.

 


Episodul 28 al serialului turcesc „Tablou de familie” este difuzat la Kanal D luni, 5 august 2024. Serialul mai poate fi urmări și online, live pe kanald.ro.