Aceasta este ordinea în care vor fi trimise deciziile de recalculare!

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 19 iul 2024, 10:07

Ordinea în care sunt trimise deciziile de recalculare a pensiilor

Sursa: freepik

Procesul de recalculare al pensiilor se apropie de final, iar românii așteaptă cu nerăbdare să afle care este noua pensie pe care o vor primi după recalculare.

Angajații Casei de Pensii au finalizat oficial trecerea dosarelor pensionarilor în sistem, astfel că acum pot realiza următorul pas al recalculării, mai exact procesul de listare a deciziilor de recalculare. Primele decizii de recalculare vor trimise în următoarele zile la Poșta Română, iar începând cu data de 15 august, acestea vor fi livrate pensionarilor din România.

Aceasta este ordinea în care vor fi trimise deciziile de recalculare

În intervalul 15- 31 august 2024, peste 5 milioane de decizii de recalculare vor fi trimise pensionarilor din România, iar ordinea în care se trimit nu este una aleatorie. Primele decizii ce vor fi trimise la Poșta Română vor fi ale pensionarilor ce au lucrat sub 25 de ani, însă nu este clar dacă aceasta este ordinea cu care deciziile de recalculare vor fi trimise pensionarilor.

Citește și: 99% dintre dosarele de pensii au fost recalculate! Casa Naţională de Pensii va începe să trimită deciziile

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Alin Oprea, despre destrămarea trupei Talisman și drepturile membrilor din ea. “Groapa în care a căzut el, trebuia să cad eu.”

„Am dat start procesului de listare a deciziilor de recalculare. Trebuie să precizăm foarte clar: se aplică cu 1 septembrie 2024. Noi am demarat procesul de listare. În prima etapă vom lista deciziile pentru pensionarii care au până în 25 de ani munciți efectiv”,  au declarat sursele newsweek.ro.

Deciziile de recalculare pe care le așteaptă pensionarii prezint suma pe care pensionarul o va primi începând cu data de 1 septembrie 2024, alături de alte informații importante pentru noua formulă de recalculare a pensiei, precum vechimea, punctele de contributivitate, punctele bonus

sau formula de calcul. 

Ce pensie primesc românii ce au lucrat peste 40 de ani?

Noua formulă de calcul a pensiilor se concentrează asupra anilor munciți, indicelui de corecție și venitului salarial, elemente ce pot afecta substanțial suma pe care o primesc lunar pensionarii. Cele mai mari modificări se pot observa în cazurile în care pensionarii au lucrat peste 40 de ani, situații în care Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii, spune că pot fi așteptate și creșteri de 100%.

„Acei pensionari cu venituri mici, cu pensii mici, dar cu contributivitate mare, de peste 40 de ani. „Unde avem contributivitate mare, stagiu de cotizare de peste 40 de ani, și faptul că a contribuit în sistem pe salariul minim pe economie, acolo creșterile vor fi substanțiale. Vor fi chiar de sută la sută, pentru că avem acest bonus, punctele de stabilitate, pentru că aceasta este practic principală noutate din legea pensiilor” , a declarat Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii, potrivit click.ro.

 


Într-un sat pitoresc din județul Buzău trăiește un om ale cărui forțe extraordinare par desprinse din legende. Povestea impresionantă a acestuia a fost prezentată duminică, pe 1 septembrie, la „Asta-i România”