Acest condiment este mai puternic decat cafeaua! De ce sa il consumi zilnic!

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 feb 2017, 14:27

Cunoastem si folosim aceasta planta, cel mai des, in calitate de condiment, insa trebuie cunoscut faptul ca ea are proprietati curative nebanuite.

De exemplu, o cana de infuzie din aceasta planta, dimineata, tine loc de cafea- ba chiar este mai puternica decat aceasta din urma si nu are nici efectele negative (pentru hipertensivi) ale cafeinei.

Uleiurile volatile (carvacol, linalol, pinen, borneol, timol), taninurile, substanţele amare, sarurile minerale, mucilagiile aflate in compozitia acestei plante fac din ea un puternic antiseptic, analgezic sau calmant al tusei.  

Preparatele care o au ca baza sunt indicate in caz de: dispepsii, dischinezii biliare, viermi intestinali, plagi, reumatism, guta, seboree.



Vedeti despre ce planta este vorba si ce alte beneficii mai are pe kfetele.ro.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”