Acesta este cel mai frumos oraș din România. De-a lungul anilor, mai multe orașe din țara noastră au fost incluse în diferite topuri în care se recomandă cele mai frumoase și accesibile orașe din Europa, însă unul este considerată o destinație de city break populară.
Citește și: Locul magic din România: Este considerat Sfântul Graal al excursiilor montane
Acesta este cel mai frumos oraș din România
Nu este un mister pentru nimeni că țara noastră ascunde multe comori turistice gata să fie prezentate întregii lumi, iar orașele din România au început să atragă atenția turiștilor din străinătate de-a lungul anilor, fiind incluse în nenumărate topuri ce atrag atenția asupra frumuseții lor, dar și a accesibilității din punct de vedere financiar.
Orașul Brașov a fost inclus într-un top al celor mai frumoase și accesibile orașe din Europa de vizitat anul acesta, de către revista americană Condé Nast Traveller, alături de alte mari orașe din Europa precum Lisabona, Atena sau Riga. Jurnaliștii au scris despre Brașov că este o variantă a Bucureștiului, din punct de vedere al costurilor, dat ca exemplu prețul unei urcări cu telecabina până în vârful Muntelui Tâmpa, care se ridică la 20 de lei.
„ Brașovul este o prezență constantă în topurile europene sau mondiale de turism. Ne onorează și ne responsabilizează. Ca administrație locală, facem toate eforturile să le oferim vizitatorilor noștri o experiență memorabilă care să îi convingă să revină ori de câte ori au ocazia.
Spre exemplu, transformăm Poiana Brașov, stațiunea montană, parte a orașului nostru, într-o stațiune all season, unde se pot practica schiul și mountain biking-ul.
Citește și: Bucură-te de natură și relaxare într-un city break în Sighișoara
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Timișoara este un alt oraș apreciat de străini
Și orașul Timișoara a avut parte de o menționare în cadrul revistelor din străinătate, fiind pe lista celor mai frumoase locații de vizitat în 2023. Alături de Timișoara apar și alte orașe de pe mai multe continente, printre care Budapesta, Viena, Napoli sau Ierusalim, dar sunt menționate și locații exotice precum Ollantaytambo în Peru, Phuket în Thailanda, Dakar în Senegal, dar și Insula Cangurilor din Australia.
„ Ușor de luat la pas și din nou navigabilă, în urma refacerii Canalului Bega, Timișoara este angajată în direcția sustenabilității, introducând noi autobuze electrice, stații de încărcare suplimentare și înființând cel mai mare parc forestier din țară ”, scrie revista Time.
În revistă este amintită și istoria orașului ce este astăzi capitala Europeană a Culturii în 2023, fiind primul oraș din Europa continentală care a introdus iluminatul stradal electric în 1884, ce sărbătorește cu multe festivități ce au sloganul „Luminează-ți orașul!”.
Citește și: Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Maramureș, tradiție și statornicie
Sursa: adevarul.ro