Acesta este fructul toamnei care lupta cu cancerul si bolile de ficat si pancreas!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 28 feb 2017, 01:45

Fructe specifice toamnei, folosite mai ales la prepararea compotului sau a dulceturilor, sunt utilizate si in medicina naturista datorita proprietatilor lor antiinflamatorii, antispastice, analgezice, astringente, emoliente, digestive, expectorante, diuretice si tonice.

Cu o aroma inconfundabila, gutuile au un continut foarte bogat de vitamine si minerale: vitaminele B1, B2, B6, C, E, PP, provitamina A, calciu, fosfor, fier, cupru, sulf, potasiu si sodiu. Ele mai contin si apa, zaharuri, tanin, pectine, protide si acizi organici. In medicina naturista, gutuile sunt utilizate pentru proprietatile lor antiinflamatorii, antispastice, analgezice, astringente, emoliente, digestive, expectorante, diuretice si tonice.

Impotriva bolilor de ficat

Gutuile sunt un leac excelent in cazul afectiunilor sistemului gastro-intestinal si ale ficatului.

In cazurile de hepatita cronica se pot face cure de gutui in perioada toamnei. Acestea pot fi consumate coapte, sub forma de suc proaspat sau de compot. Recent s-a descoperit faptul ca in coaja gutuilor exista anumite substante antivirale care inhiba dezvoltarea microorganismelor care declanseaza hepatitele de tip A, B si C.

In curele de slabire

Gutuile asigura succesul si in curele de slabire, deoarece au putine calorii.
Sunt insa foarte bogate in fibre alimentare, care impiedica asimilarea grasimilor. Nutritionistii le recomanda persoanelor care doresc sa slabeasca sa manânce doua sau trei gutui zilnic. Cu proprietatile diuretice si depurative, gutuile stimuleaza eliminarea toxinelor si a kilogramelor in plus. Citeste continuarea pe kfetele.ro!

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”