Acestea sunt cele mai inalte femei din lume. N-o sa-ti vina sa crezi ca sunt reale! GALERIE FOTO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 09:04

In lume exista nenumarate oameni, care din cauza unor boli au ajuns sa fie considerati ciudati, desi ei nu au nicio vina pentru aspectul lor fizic. In trecut aceste persoane erau marginalizati si ducea o viata de nomazi, ei erau expusi in diverse orase ca niste exponate ciudate.

Situatia s-a schimbat simtitor din momentul in care s-a descoperit ca ei sunt asa din cauza unor boli care nu au leac. Un exemplu concret ar fi gigantismul, boala care in mod normal este mult mai intalnita la barbati. Se considera gigant, individul ce depaseste cu 20% talia normala pentru varsta, sex si rasa. De regula inaltimea bolnavilor este de peste doi metri.

Ce se intampla de fapt? In gigantism se produce secretia exagerata de hormon somatotrop datorata de cele mai multe ori unei tumori hipofizare.
Drept urmare scheletul se alungeste in special extremitatile, ceea ce face ca persoana respectiva sa fie disproportionata: membre foarte lungi si cutia toracica relativ nedezvoltata cu numeroase deformari.

Evolutia bolii este cronica si lenta, iar capacitatea lor de munca este redusa, pacientii cu gigantism pot fi activi in anumite sectoare ce nu solicita eforturi deosebite.


 

Taguri: