Acestea sunt rezultatele pentru repartizarea computerizată la liceu 2024! Care este topul celor mai bune licee din acest an

Autor: Cristina Mocanu

Acestea sunt rezultatele pentru repartizarea computerizată la liceu 2024

Sursa: pexels.com

Ministerul Educației a publicat rezultatele repartizarea computerizată la liceu 2024.

Rezultatele repartizării computerizate pentru admiterea la liceu 2024 au fost publicate pe 24 iulie, oferind absolvenților de clasa a VIII-a acces la informații esențiale despre locul unde vor continua studiile. Procesul de admitere s-a bazat exclusiv pe media obținută la Evaluarea Națională. Elevii și părinții sunt acum invitați să confirme locurile la liceele unde au fost repartizați.

Au fost publicate rezultatele pentru repartizarea computerizată la liceu 2024

Rezultatele repartizării computerizate pentru admiterea la liceu în 2024 au fost publicate miercuri, 24 iulie, pe site-ul admitere.edu.ro și la avizierele liceelor. Elevii și părinții pot verifica repartizarea introducând codul unic primit la Evaluarea Națională. De asemenea, listele cu repartizarea pe județe și locurile rămase libere sunt disponibile pentru consultare.

Anul acesta, admiterea la liceu s-a realizat pentru a doua oară în ultimii 20 de ani exclusiv pe baza mediei obținute la Evaluarea Națională, fără a se lua în considerare media generală a claselor V-VIII, care a servit doar ca criteriu de departajare

pentru elevii cu medii egale.

Începând de joi, 25 iulie, elevii admiși și părinții acestora trebuie să se prezinte la liceul la care au fost repartizați pentru confirmarea locului. Fiecare liceu va comunica programul de lucru pentru acest proces. Actele necesare pentru înscriere sunt menționate mai jos.

Citește și: Elevii care au obținut nota maximă la Evaluarea Națională, dar și la BAC, vor fi răplătiți cu bani! Suma nu este deloc mică

Topul liceelor și specializărilor

Colegiul Național „Sfântul Sava” din București, profilul matematică-informatică, a înregistrat ultima medie de admitere de 9,90.

Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București, profilul matematică-informatică, a avut o medie de admitere de 9,85.

Singurul liceu din afara Bucureștiului care apare în top 10 specializări este Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova, cu o medie de admitere la profilul științe ale naturii de 9,67.

În top 10 specializări, Colegiul Național „Sfântul Sava” și Colegiul Național „Spiru Haret” sunt prezente de câte trei ori.

Calendar complet pentru admiterea la liceu

- 25 – 30 iulie 2024: Depunerea dosarelor de înscriere la liceele la care candidații au fost repartizați.

- 30 iulie 2024: Transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației locurilor rămase libere.

- 31 iulie – 2 august 2024: Rezolvarea situațiilor speciale de către comisiile de admitere județene și a municipiului București.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Adriana Simionescu a explicat ce se întâmplă, de fapt, între ea și soțul ei! Tânăra a făcut declarații, după ce s-a spus că ei s-ar fi despărțit. „Toată lumea se ceartă”

- 2 august 2024: A doua etapă de admitere pentru candidații din seria curentă și cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2024-2025.

Rata de promovare la Evaluarea Națională a fost de 74,5%, după rezolvarea contestațiilor. Media de admitere este calculată ca media aritmetică, cu două zecimale, a notelor obținute la Evaluarea Națională, fără rotunjire.

Citește și: Miercuri are loc repartizarea computerizată pentru admiterea la liceu 2024: Rezultatele primei etape vor fi publicate pe edu.ro

Documente necesare pentru înscrierea la liceu 2024

Lista documentelor necesare pentru înscriere va fi furnizată de fiecare liceu. În general, acestea includ:

- Certificatul de naștere (original și copie)

- Cartea de identitate (unde este cazul)

- Foaia matricolă pentru clasele V-VIII

- Adeverința cu notele obținute la Evaluarea Națională

- Cererea de înscriere

- Dosar plic

Aceste documente trebuie depuse în perioada 25- 30 iulie la secretariatele liceelor.

Pentru mai multe detalii și informații actualizate, vizitați site-ul admitere.edu.ro și site-urile liceelor de interes.

 

 


Roberta regretă despărțirea de Sebastian, însă nu vrea să audă de o posibilă împăcare! Iată cum a reacționat fostul ei partener!