Acestea sunt tipurile de durere pe care nu ar trebui sa le ignori!

Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 25 aug 2021, 21:15

De cele mai multe ori corpul nostru trimite diferite semnale prin care ne arata ca ceva nu este in regula.

Activitatile zilnice combinate cu stresul si oboseala ne pot provoca mici dureri, insa, de cele mai multe ori zonele dureroase sunt semne ale unei afectiuni, iar diagnosticarea din timp a oricarei boli mareste sansele de vindecare.

Iata cateva dintre aceste dureri pe care nu ar trebui niciodata sa le treci cu vederea.

Durerea la nivelul maxilarului- Daca simtiti o durere apasatoare in partea stanga a maxilarului nu trebuie sa o ignorati.

In cazul in care durerea este amplificata odata cu miscarea maxilarului ar trebui sa faceti un control, dar nu va ingrijorati prea tare. Si mestecatul gumei poate sa provoace mici dureri. Pe de alta parte, daca aveti dureri in fiecare dimineata, trebuie sa aveti grija pentru ca poate fi un semnal de avertizare. In acesta perioada a zilei densitatea sangelui este mai mare, ceea ce provoaca o crestere a tensiuni si odata cu asta, riscul unui atac de cord este mai mare.

In schimb, daca durerea persista pe partea stanga, iar pe langa asta simtiti o senzatie similara la nivelul bratului stang si al pieptului,adresati-va imediat unui medic.

Durerile de picioare- De cele mai multe ori durerea porneste din interiorul gambei si poate semana cu o simpla crampa sau un carcel. Zona devine infalamta si se inroseste odata cu aparitia venelor varicoase.
Acet tip de durere este un semn de tromboza venoasa profunda, provocata de un cheag de sange aparut la nivelul venelor de pe picior.

Daca cheagul se depleaseaza, poate provoca un embolism, blocand circulatia sangelui catre creier, inima sau plamani.
Lipsa miscarii poate creste riscul dezvoltarii unei astfel de afectiuni.Se recomanda consult la un medic specializat (flebolog).

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Durerile abdominale- Una din patru... afla mai multe pe kfetele.ro!