Acești elevi vor primi tichete sociale timp de patru ani! Care este suma de care vor beneficia aceștia

Author: Laura Macovei
Actualizat: 16 oct 2023, 14:34

Potrivit premierului Marcel Ciolacu, anumiți elevi vor avea parte de un ajutor în bani sub forma unor tichete sociale. Aceștia vor primi banii timp de patru ani.

Foarte mulți elevi merg la școală pentru o viață mai bună, însă condițiile de trai de acasă nu sunt cele mai bune, astfel că unii dintre ei abia își permit transportul până la o instituție de învățământ sau chiar un pachețel de mâncare. 

Astfel, în ajutorul acestora vine Guvernul, care a luat decizia, la inițiativa lui Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene din România, de a oferi un ajutor elevilor care provin din familii nevoiașe. 

Potrivit lui Marcel Ciolacu, este vorba doar despre o anumită categorie de elevi care vor beneficia de aceste tichete. 

Elevii care vor primi tichete sociale timp de patru ani

Premierul a anunțat că elevii care provin din medii defavorizate, aproximativ 410.000, vor primi tichete sociale timp de patru ani, în valoare de 500 de lei. 

Mai exact, se vor acorda tichete sociale în valoare de 500 de lei pentru toți copiii care provin din medii defavorizate, din familii cu venituri mici, și care merg în același timp la grădiniţă şi la şcoală, la cursuri primare şi gimnaziale.

Citește și: Sfatul lui Călin Donca pentru cei care își doresc să se lase de școală ca să devină milionari: „E o banalitate”

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Banii sub formă de tichete sociale în valoare de 500 de lei urmează a fi acordați începând cu anul școlar 2023-2024, anual, timp de patru ani.

Când vor primi elevii cei 500 de lei

Potrivit premierului, suma de aproximativ 120 de milioane de euro va fi asigurată integral din fonduri europene. 

„Acordăm, astăzi prin Ordonanţă de Urgenţă tichete sociale în valoare de 500 de lei pentru fiecare copil dintr-o familie cu venituri mici, care merge la grădiniţă şi la şcoală, la cursuri primare şi gimnaziale ”,

a spus premierul în deschiderea şedinţei de Guvern, potrivit evz.

Citește și: O zi liberă pentru elevii din Capitală, la finalul lunii Octombrie. Ce instituții de învățământ se bucură de o mini vacanță

Pentru a primi banii, elevii care se încadrează în condițiile transmise de Guvern, trebuie să știe că este vorba de o procedură electronică pentru solicitarea tichetelor sociale. Aceasta poate fi inițiată în primele 25 de zile de la începerea anului școlar, adică în prima jumătate a lunii octombrie.

Tichetele sociale vor fi emise sub formă de carduri și nu vor putea fi retrași sub formă de numerar. Acestea vor putea fi utilizate exclusiv în România.