Acești pensionari riscă să piardă foarte mulți bani! Ce reguli trebuie să respecte seniorii

Author: Laura Macovei
Actualizat: 25 sep 2023, 10:06

Acești pensionari riscă să piardă foarte mulți bani! Ce reguli trebuie să respecte seniorii 

 
Sursa: PixaBay

Anunțul momentului pentru acești pensionari. Dacă nu respectă anumite reguli, riscă să piardă foarte mulți bani, iar cardul va fi blocat. Despre ce este vorba?

O parte din pensionarii români  riscă să piardă foarte mulți bani, ba chiar le va putea fi blocat cardul pe care le intră lunar pensia.

Aceștia trebuie să fie atenți cu privire la ajutoarele financiare primite de la stat. 

Ei sunt pensionarii care pot pierde foarte mulți bani

Seniorii care au pensii mai mici de 1700 de lei trebuie să fie extrem de atenți, deoarece nerespectarea unor reguli poate duce la pierderea banilor.

Deoarece suma de 1700 de lei nu este de ajuns în comparație cu nevoile din viața cotidiană, statul a decis să acorde ajutoare financiare. Astfel, pensionarii care beneficiază de acestea ajutoare trebuie să respecte anumite reguli, în caz contrat riscând pierderea unei sume uriașe de bani. 

Citește și: Ce se întâmplă cu alocațiile copiilor. Anunțul a luat prin surprindere milioane de părinți

Cei care au o pensie de până în 1700 de lei sunt beneficiari de vouchere sociale sau tichete de masă, iar banii sunt virați direct pe card. 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Ce reguli trebuie să respecte pensionarii. Amenda poate ajunge la 6.500 lei

În ceea ce privesc voucherele și tichetele sociale, aceștia trebuie să țină cont de faptul că banii nu se pot utiliza pentru orice produs sau în orice situație, ci doar în anumite privințe.

În caz contrar, seniorii riscă amenzi de până la 6.500 de lei. 

Astfel, potrivit unui comunicat transmis de Guvern, banii pot fi folosiți doar pentru produse alimentare de bază și mese calde.

Citește și: Cum pot cere pensionarii recalcularea pensiei! Drepturile de pensie pentru limita de vârstă se calculează doar în anumite condiții

Se pot aplica amenzile care nu sunt deloc de neglijat pentru că merg până la 40 de puncte de amendă, undeva în jurul a 6.500

de lei, însă, dacă vom vedea că acest fenomen se generalizează, putem introduce şi sancţiuni mai dure. Dacă vedem că lucrurile iau amploare, atunci probabil că vom modifica Ordonanţa şi pentru cei care sunt în această situaţie le vom retrage cardurile sociale ”, a transmis Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene( MIPE).

Voucherele sociale  au o valoare de 250 de lei.

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.