Achizitii importante pe care trebuie sa le faci ca parinte pentru inceputul de an scolar

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 14 aug 2018, 12:13

Odata cu inceperea anului scolar, vin alte si alte provocari pentru tine, ca parinte.

Daca pentru cel mic totul se rezuma la ceva emotii si bucuria de a se revedea cu grupul de colegi si cadrele didactice, in ceea ce te priveste pe tine lucrurile se inscriu intr-o zona ceva mai pragmatica, adica cea a cheltuielilor inerente. 

Vorbim asadar, despre un buget pe care trebuie sa il ai pregatit pentru cateva achizitii esentiale. 

Si cum odata cu varsta, cresc si pretentiile, deci nu ar trebui sa te surprinda nici dorintele si nici abordarile copilului tau, ti-am pregatit un top al lucrurilor pe care e musai sa le cumperi la inceput de an scolar:

Rechizite scolare

Fiecare inceput de an scolar inseamna o incursiune in lumea articolelor de papetarie, a instrumentelor de scris si a creioanelor colorate. Desi in majoritatea cazurilor, in prima sedinta cu parintii vei primi o lista cu tot necesarul, nu ar strica sa te pregatesti din timp si sa achizitionezi rechizite scolare ieftine online

Pe langa faptul ca poti profita de numeroase oferte, mediul online iti ofera posibilitatea sa economisesti timp, sa alegi dintr-o plaja variata de produse in functie de nevoi si alte preferinte. 

Uniforma

Chiar daca a mai trecut vremea faimoasei uniforme in patratele si unele scoli au optat pentru realizarea propriei linii, este util sa te orientezi corect asupra pieselor pe care urmeaza sa le achitionezi. Si asta si datorita faptului ca cei mici sunt in crestere si ceea ce ai cumparat anul trecut este foarte probabil ca la acest moment sa nu mai corespunda noilor dimensiuni.

Incaltaminte de sezon

Atunci cand incepi cautarile la acest capitol, nu uita ca incaltamintea trebuie sa tina cont de mai multe criterii: sa fie confectionata din materiale de calitate, sa aiba masura potrivita (nici prea mari in speranta de a obtine o uzura mai mare), sa fie usor de manevrat pentru cel mic si nu in ultimul rand sa aiba o talpa flexibila care sa nu ingreuneze mersul. 

Jacheta impermeabila si antivant

O astfel de jacheta este indispensabila mai ales toamna. Chiar daca anotimpurile s-au mai schimbat si vremea rezerva din ce in ce mai multe surprize, ia in calcul si o astfel de achizitie. Conceputa din materiale speciale care sa protejeze corpul impotriva vantului si a ploii, jacheta trebuie sa ii ofera celui mic si libertate de miscare. 

In plus, ea poate fi intrebuintata si primavara devreme, deci dublu castig!

Echipament sportiv

Da, cel mic trebuie si este important sa faca cat mai multa miscare. In primul rand pentru sanatate si o dezvoltare armoniosa si mai apoi pentru ca odata prins acest “gust”, alternativele cu privire la hobby-uri sunt numeroase. 

Desi pare ciudat, un echipament il poate determina pe copilul tau sa isi doreasca sa interactioneze mai mult cu zona sportiva, sa socializeze mai mult si evident, sa dezvolte noi prietenii atat la scoala cat si in timpul liber.  

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.